Glavna nagrada Hanfe za rad o paneuropskoj štednji

Autor: Mladen Miletić , 15. siječanj 2024. u 06:28
Nagrade je dodijelio predsjednik Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman otkrivši i da je ove godine stiglo dvostruko više radova studenata/PD

Pristigle radove studenata iz područja ekonomije pregledalo je stručno povjerenstvo te su izabrana tri najbolja.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga dodijelila je na prigodnoj svečanosti nagrade studentima čiji su stručni i znanstveni radovi proglašeni najuspješnijima temeljem natječaja kojeg je Hanfa objavila početkom 2023.

Pristigle radove studenata iz područja ekonomije pregledalo je stručno povjerenstvo te su izabrana tri najbolja, čiji su autori uz simboličnu nagradu osvojili i onu novčanu, od po 650, 1300 i 2000 eura.

Nagrađeni su radovi ‘Paneuropska osobna mirovinska štednja kao novi oblik dobrovoljnog mirovinskog osiguranja’ autora Peje Bosnića (2000 eura), studenta Ekonomskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, ‘Decentralized finance a threat or a catalyst for the development of financial services?’ autora Luke Oreškovića (1300 eura), studenta Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te ‘The dual-edged sword of digitization: An overview of cybersecurity challenges and opportunities’ autora Luke Medvidovića i Ivana Davida Dogana, studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Prisutnima je čestitao predsjednik Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman. “Ovom već tradicionalnom nagradom svim studentima želimo poručiti da se u Hanfi studentske ideje i znanje posebno cijene. Usprkos svim izazovima ulaganje u budućnost kroz učenje i trud najviše se isplati”, kazao je Žigman, dodavši da je ove godine stiglo dvostruko više radova studenata.

Hanfa je izvijestila i da je objavila novi poziv na natječaj za godišnju nagrade studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2024. godinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close