Glavna državna odvjetnica uvjerava: Nikoga ne štitim

Autor: Poslovni dnevnik , 07. veljača 2023. u 22:00
Ako se netko može požaliti, onda je to predsjednik Vlade, rekla je Zlata Hrvoj Šipek/P. Macek/PIXSELL

Pred saborskim Odborom za pravosuđe glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek jučer je negirala bilo kakvu krivnju za (ne)postupanje u brojnim aferama vezanim za ljude iz vrha vlasti.

Pred saborskim Odborom za pravosuđe glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek jučer je negirala bilo kakvu krivnju za (ne)postupanje u brojnim aferama vezanim za ljude iz vrha vlasti, od bivše ministrice EU fondova Gabrijele Žalac, do sumnji vezanih za navodna zapošljavanja preko veze u državnoj tvrtki Hrvatske šume.

”S obzirom na broj optuženih ministara, potpredsjednika Vlade, državnih tajnika, kako se može govoriti o tome da se bilo koga štiti? Govoriti da sam pod utjecajem predsjednika Vlade… Ako se netko može požaliti, onda je to on”, odgovorila je Hrvoj Šipek i dodala kako nikada nije lagala u slučaju bivše ministrice Gabrijele Žalac.

Uvjerava da su tvrdnje da je taj spis držan u ladici i da je zaustavila istraživanje – totalna neistina napominjući kako je sporni natječaj za nabavu informatičkog programa ministarstvo provelo 2018., a Uskok je s izvidima počeo 2019. i dovršio ih je u siječnju 2020., kada su donijeli odluku u formi službene bilješke, zaključivši da nema osnove o počinjenju kaznenog djela.

”To je bilo četiri mjeseca prije nego sam ja stupila na dužnost”, kazala je i podsjetila da je Uskok, povodom upita Europskog ureda za borbu protiv prijevara, 28. lipnja 2020. dostavio detaljno izvješće o izvidima u tom predmetu i o svojoj odluci.

Komentirajte prvi

New Report

Close