Genosov test biološke dobi u Medikinim ljekarnama

Autor: Marija Crnjak , 28. svibanj 2019. u 07:43
Gordan Lauc, predsjednik Uprave Genosa/ Tomislav Miletić/PIXSELL

Laboratorij je sklopio sporazum i s bolnicom Sv. Katarina koja će pratiti pacijente s povišenim indeksom.

Suradnjom Genosa i Medike od ponedjeljka je u nekim ljekarnama Prima Pharme dostupan prvi personalizirani test biološke dobi GlycanAge, koji se provodi iz krvi i pokazuje biološku dob te stanje zdravlja.

Test koji košta 3999 kuna dosad je bilo moguće provesti samo u specijaliziranim laboratorijima ili poliklinikama u Zagrebu i Osijeku.

Zahvaljujući novom sustavu testiranja, koji omogućava testiranje iz samo jedne kapi krvi iz prsta te sustavu distribucije testova i povrata uzoraka iz ljekarne u hladnom lancu Medike, test je sada dostupan i u ljekarnama na području cijele Hrvatske, stoji u jučerašnjoj objavi.

Trenutačno se radi o nekoliko ljekarni u većim gradovima, no u planu je značajan porast broja ljekarni u kojima će se moći provesti testiranje. Cilj je bolja prevencija bolesti koje nastaju kao posljedica načina života.

Test je razvijen u Genosu nakon više od deset godina istraživanja, na temelju analize  više od 60.000 ljudi i globalno je najbolji test biološke dobi i jedini koji ujedno ukazuje na sveukupno upalno stanje organizma, pojašnjavaju u Genosu.

"Uvjeren sam da je provedba raznih oblika preventivnih, a u budućnosti i genetičkih testova u ljekarnama pravi put naprijed, jer to daje mogućnost ljekarniku da bolje iskoriste svoje veliko znanje", izjavio je Gordan Lauc, predsjednik Uprave Genosa.

Usto, Genos je sklopio sporazum sa Specijalnom bolnicom Sveta Katarina koja je razvila algoritam praćenja pacijenata s povišenim GlycanAge indeksom biološke dobi.

Komentirajte prvi

New Report

Close