Čuveni poduzetnik dolazi u Zagreb: Gomezov narativ temelji se na dvije kritične teme

Autor: Domagoj Puljizović , 02. svibanj 2024. u 14:23
Felipe Gomez/ESTUDIO3 /ANDRéS ANZOLA M.

Predavač na konferenciji Future Tense bit će i čuveni kolumbijski poduzetnik.

Svi smo mi stvoreni za veličinu, a ne za udobnost, a da bismo dostigli tu veličinu, moramo se natjerati da izađemo iz svoje zone udobnosti i namjerno radimo svaku stvar sa strašću i ljubavlju. Kada nešto činimo s ljubavlju, prestaje se događati ono obično i počinje se događati neobično.

Riječi su to Felipea Gomeza, rođenog u Kolumbiji. Izvršni direktor s više od 25 godina globalnog poduzetničkog i općeg iskustva u upravljanju bit će jedan od predavača na konferenciji Future Tense powered by Lürssen o budućnosti poslovanja 15. svibnja u Zagrebu.

Gomezov narativ temelji se na dvije kritične teme – izvanrednoj izvedbi i poduzetničkom načinu razmišljanja, a koje su ključne za privlačenje i zadržavanje talenata, stvaranje dugoročne vrijednosti i uspješno upravljanje neizvjesnošću.

Korporativni virtuozi
Gomez je i strastveni pijanist, a glazba igra značajnu ulogu u njegovom životu, S obzirom na to, ne čudi da ju je integrirao u koncepte poslovanja i vodstva, nudeći jedinstveno i zabavno iskustvo učenja. Povlačeći paralele između uspješnih vođa i virtuoznih glazbenika, Gomez naglašava potrebu da pojedinci, timovi i organizacije usvoje virtuozni način razmišljanja u korporativnom svijetu. Za Poslovni dnevnik otkrio je što je ključno znati liderima koji će raditi i voditi buduće generacije, poput generacije Alpha.

“Osnovne potrebe svakoga, bez obzira na generaciju, iste su. Razlike među njima su precijenjene, trebali bismo se kao lideri usredotočiti na poticanje okruženja u kojem rastu vrline kako bi ljudi pronašli svrhu, sreću i put prema rastu”, rekao je Gomez objasnivši i što će kompanije budućnosti morati prihvatiti kako bi uspješno prevladale poslovne izazove.

Tri uvjeta za izvrsnost
“Najveći izazov je prihvatiti napredak tehnologije kao podršku, a ne kao protagonista. Protagonisti su ljudska bića, zaposlenici, klijenti, dobavljači. Umjetna inteligencija i nove tehnologije dolaze kako bi nas podržale i oslobodile dio našeg vremena za ulaganje u ono što strojevi ne mogu raditi: stvarati dublje i značajnije odnose, graditi povjerenje i osigurati put prema sreći”, istaknuo je i dodao da je “najbolji način postizanja uspjeha vođenje timova kroz put razvoja vrlina”.

U predavanju “Putovanje ispunjeno glazbom kroz um, dušu i tijelo vodstva” Gomez će predočiti alate i ideje koje pojedincu pomažu postati poslovnim virtuozom i nadahnuti ga da dosljedno teži izvrsnosti te kulturi inovacije. Prema Gomezu, tri su ključna uvjeta za izvrsnost vodstva: metoda, stav i strast. Metoda uključuje primjenu strogosti i discipline kako bi se usavršio vlastiti znat, uz poticanje velikodušnosti i ustrajnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close