Gdje su suradnici i prijatelji Bandića šest mjeseci nakon njegove smrti?

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2021. u 14:14
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

S Bandićem su otišli s važnih funkcija bliski suradnici i prijatelji, većina ih se dobro snašla.

Prije šest mjeseci umro je Milan Bandić, a Zagreb je dobio novu vlast.

Ljudi koji su godinama odlučivali o sudbini Zagreba, sada su u penziji, neki se bave kineziologijom, neki zaštitarstvom, neki konzaltingom, objavio je RTL.

Mirka Jozić više nije pročelnica, sada je poslovna savjetnica. Ako trebate pomoć oko financija, okoliša, komunalnih usluga savjet vam može vam dati nekadašnja bliska Bandićeva suradnica. Otišla je i prije mjesec dana osnovala svoju firmu i isplatila si prvu plaću.

“Pa nije loš osjećaj isplatiti si sam plaću, mislim ja sam prije toga radila u privatnom sektoru, pa u javnom i sada ponovno u privatnom kao samostalna osoba. Sve je to gušt na neki svoj način”, kaže Mirka Jozić.

Imala je tri tisuće kolega, a sada ni jednog.

Kolege i prijatelji su mi ostali i dalje prijatelji, ne nedostaje mi stari posao i mislim da je vrijeme za jednu promjenu i da mi to dobro dođe”, dodaje Jozić.

Zapovijedao je na potresima, poplavama, požarima, a ponekad i psovao. Pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama bio je 13 godina. Taj ured je on ustrojio.

Osebujni Pavle Kalinić ima novi posao, radi u zaštitarskoj tvrtki, direktor je korporativne sigurnosti i razvoja.

Od tumora njuške uginuo i nekad prvi pas Zagreba

Iako brojni misle da je jedinstven, za sebe kaže da je zamjenjiv.

Iako brojni misle da je jedinstven, za sebe kaže da je zamjenjiv.

“Mislite da će vas dobro zamijeniti? Ma ne dobro, još i bolje”, kaže Kalinić.

S dolaskom nove vlasti pročelničke fotelje napustilo je 11 ljudi. Njih devetero je na traženje gradonačelnika dalo ostavku… Dio njih, među kojima Milana Vuković Runjić i Sanja Jerković sada su pomoćnice pročelnika.

Andrea Šulentić, nekadašnja pročelnica Stručne službe gradonačelnika osumnjičena je da je namještala natječaj za ravnatelja bolnice Srebrnjak. Kada nije u istražnom zatvoru radi u područnom uredu mjesne samouprave.

Miro Laco koji je s Bandićem optužen u aferi Agram i Ivica Lovrić bivši pročelnik obrazovanja sada su posebni savjetnici gradonačelnika.

Osim pročelnika, jesen na svom starom radnom mjestu neće dočekati i brojni drugi Bandićevi ljudi. Bivša šefica Holdinga Ana Stojić Deban se umorila jer tempo pokojnog gradonačelnika bilo je teško pratiti.

“Dan mu je trajao preko 20 sati, dnevno je imao preko 20 obveza.”

U telefonskom razgovoru nam kaže da je na odmoru do kraja listopada, a onda odlazi u privatni sektor i povlači se iz javnog života, iz kojeg se ne planira povući Slavko Kojić – bivši Bandićev pročelnik za financije i prijatelj s kojim je surađivao 35 godina.

Meni je dinamično jer sam ja svestran, bavio sam se sportom, bavio sam se sportom i glazbom. Ja sam aktivan u Bandićevoj stranci, ja sam poslovni direktor i tamo sam gotovo svakodnevno i da znam sve što se događa”, kaže Kojić.

Nakon izbora povukla se Jelena Pavičić Vukičević koja je najavila da karijeru nastavlja kao docentica na Kineziološkom fakultetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close