Jednom od najvećih domaćih softveraša posao vrijedan 322 tisuće eura

Autor: Marija Brnić , 09. svibanj 2023. u 07:00
Boran Lončarić predsjednik je uprave GDI grupe/E. Elveđi/PIXSELL

Riječ je o poslu kojeg će za Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine GDI obaviti uz ponuđenu cijenu od 322 tisuće eura.

Jedan od najvećih domaćih softveraša, GDI iz Zagreba, uspio se izboriti za izradu Registra zelene infrastrukture.

Riječ je o poslu kojeg će za Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine GDI obaviti uz ponuđenu cijenu od 322 tisuće eura, a zadatak je za šest mjeseci izraditi prvi objedinjeni sustav podataka o zelenoj infrastrukturi za urbana područja u Hrvatskoj.

U okviru šireg projekta razvoja zelene infrastrukture, važne za razvoj kvalitete života u gradovima i očuvanje od betonizacije i prevelike izgrađenosti, izrada registra i mapiranje početnog stanja važan je korak kojim se definira baza prostornih podataka.

Tema zelene infrastrukture još se smatra nedovoljno prisutnom u javnom prostoru, mnoge jedinice lokalne uprave nemaju planske i strateške dokumente.

Na nacionalnoj razini sustav zelene infrastrukture nije bio praćen, a zelene katastre ima Zagreb, dok se projekti razvijaju u većim gradovima, Osijeku, Splitu, Dubrovniku i Zadru.

Prema podacima iz natječajne dokumentacije, u sustav koji će izraditi GDI unijet će se među ostalim prostorni podaci iz strategija zelene infrastrukture planove razvoja, studije i strategije gradova Đakovo, Lipik, Sisak, Križevci i Rijeka.

Novi modul informacijskog sustava prostornog uređenja i baza projekata zelene infrastrukture zamišljen je i kao objedinjavanje na jednom mjestu prostornih planova i podataka o intervencijama u prostoru, a oni bi bili dostupni svim zainteresiranima, te bi to olakšalo i dobivanje informacija o mogućem načinu korištenja prostora radi ubrzavanja postupaka izdvajanja dozvola za gradnju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

U RH je vijest ugovor od 320 000 eura za softwaresku firmu? Kakva je to ekonomija u kojoj je vijest jedan ostednji honorar bečkog odvjetnika (londonski i new yorški imaju znatno više honorare).

New Report

Close