GDi grupa prva mapirala požar

Autor: Bernard Ivezić , 20. srpanj 2017. u 21:59
Foto: PD

Razvili rješenje nalik Facebook Storiesima, nazvali ga Story Map.

Nakon što je u svibnju 2014. godine prva objavila karte koje su pokazale katastrofalne razmjere poplava u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, zagrebačka GDI Grupa prva je objavila i interaktivnu kartu koja pokazuje razmjere najnovijeg, katastrofalnog požara koji je ugrozio drugi najveći grad u Hrvatskoj Split. Grupa GDI jedan je od tri najveća hrvatska izvoznika softvera i razvija geoinformatička rješenja.

Na karti splitskog područja prikazano je opožareno područje zajedno s fotografijama i videozapisima s tih lokacija koje se protežu od Omiša do Splita s još nekoliko požara koji su harali u okolici Šibenika i kod Vrpolja. Među materijalima nalazi se i niz multimedijskih zapisa iz mjesta Tugare. Naime, prema dosadašnjoj istrazi spomenuto je mjesto bilo ishodište ovog razornog požara.

U GDI grupi navode da slično Facebookovim Storiesima nove tehnologije u području geoinformatike omogućuju brzo mapiranje opasnih situacija na terenu. Tehnologija koju je GDI grupa koristila kako bi napravila kartu naziva se Story Map, a opisuje se kao “brz i učinkovit način informiranja javnosti korištenjem Esri ArcGIS tehnološke platforme”.

Komentirajte prvi

New Report

Close