Gaženica će ‘udomiti’ kafiće, trgovine…

Autor: Marija Crnjak , 14. siječanj 2019. u 08:14
ZIPO je koncesiju dobio na 20 godina

Individualni prostori su od 20 do 100 četvornih metara, no mogu se kombinirati po potrebi korisnika.

Koncesionar putničke luke u Gaženici, tvrtka Zadar International Port Operations (ZIPO), u većinskom vlasništvu Global Ports Holdinga, uputio je poziv za iskaz interesa za zakup poslovnih prostora na novom putničkom terminalu u Gaženici. 

Novi 'epicentar'
Kako je poznato, od ove godine sav će se domaći i međunarodni promet, uključujući i prodaju karata, odvijati na novom terminalu, a nakon što je bio jedini ponuditelj na javnom natječaju za Gaženicu, ZIPO je u rujnu prošle godine potpisao ugovor o koncesiji s Lučkom upravom Zadar za pružanje osnovnih lučkih usluga putnicima, kao i ostalih gospodarskih djelatnosti. Ugovor je sklopljen na 20 godina, a njime je propisano da će koncesionar pružati različite lučke usluge putnicima u međunarodnom linijskom i povremenom pomorskom prometu u okviru matične luke, kao i druge gospodarske djelatnosti, samostalno ili putem potkoncesionara i trećih osoba. 

Sve na terminalu
U podnajam se sada daju komercijalni prostori ukupne površine od oko 2400 četvornih metara, a ZIPO je za poslove natječaja za komercijalne prostore angažirao specijaliziranu tvrtku Propertas za poslove savjetovanja u području nekretnina. 

 

2,4 tisuće

četvornih metara ukupna je površina prostora koje daju u zakup

Kako se ističe u objavi, u prostorima su dovršeni zidovi, podovi, rasvjeta i drugi dijelovi osnovne infrastrukture, a pogodni su za trgovine, kafić i restoran, supermarket kao i druge uslužne djelatnosti. Svi ti sadržaji bit će dio putničkog terminala, dvoetažne zgrade koja se prostire na 18.000 četvornih metara. Površina spomenutih prostora, odnosno individualnih jedinica je između 20 i 100 četvornih metara, no mogu se kombinirati po potrebi. 

"Upravo je zgrada terminala prva točka susreta posjetitelja, odnosno turista sa Zadrom i to je prilika da se Zadar predstavi na najbolji mogući način. Posjetiteljima želimo pružiti vrhunsku uslugu, ali i dodatne sadržaje. Sigurni smo da ćemo u lokalnoj zajednici i Hrvatskoj naći kvalitetne partnere zainteresirane za poslovnu suradnju", izjavio je povodom objave poziva Barbaros H. Ozakan, direktor tvrtke ZIPO.

Komentirajte prvi

New Report

Close