Galić tužiteljima predao važan dokument: ‘Evo tko je bio zadužen za financijske odluke u Agrokoru’

Autor: Poslovni.hr/H , 17. listopad 2017. u 10:12
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Osumnjičeni u slučaju Agrokor Mislav Galić iznio je svoju obranu na ispitivanju u tužiteljstvu i porekao svoju povezanost s donošenjem financijskih odluka te je tužiteljima predao dokument iz kojeg proizlazi tko je u Agrokoru bio zadužen za donošenje financijskih odluka.

Njegova braniteljica Dubravka Krklec rekla je novinarima nakon ispitivanja da je Galić govorio istražiteljima o svojoj ulozi dok je bio odgovorna osoba za financije u Ledu i Jamnici. 

Dodala je da ono što mu se stavlja na teret vezano za koncern Agrokor i njegovu poziciju člana uprave za hranu. Odvjetnica je rekla da je Galić kao član uprave porekao bilo kakav doticaj s donošenjem financijskih odluka u kojima nije sudjelovao, s obzirom da sjednice uprave Agrokora nisu održavane i kao takav nije mogao osigurati donošenje financijskih štetnih odluka za Agrokor. 

Galić je u sklopu svoje obrane predao u tužiteljstvu dokument kojim, kaže njegova odvjetnica, potvrđuje svoju obranu, a iz koje proizlazi tko je u koncernu bio zadužen za donošenje financijskih odluka. 

Odvjetnica tvrdi da to defnitivno nije bio Galić, jer je njegova odgovornost objektivna kao člana uprave, ali sa financijama nije imao veze. Na upit novinara je li Galić teretio Ivicu Todorića, Krklec je ponovila da je Galić predao dokument iz kojeg proizlazi tko je bio odgovoran za financije. I drugi Galićev odvjetnik Mate Matić smatra  da tužiteljstvo nakon takve obrane nema nikakvog argumenta zatražiti određivanje istražnog zatvora za njihovog branjenika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close