GALERIJA: Država nekadašnju političku školu Kumrovec nudi u zakup na 25 godina

Autor: Marija Brnić , 19. studeni 2014. u 14:22
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Do 16. prosinca otvoren je javni natječaj za ponude za objekte i zemljište “Rezidencije Kumrovec”, te arboretum.

Nekadašnju komunističku političku školu Kumrovec Državni ured za upravljanje državnom imovinom nudi u zakup – do 16. prosinca otvoren je javni natječaj za ponude za objekte i zemljište "Rezidencije Kumrovec", te arboretum.

Država ove nekretnine nudi u zakup od najmanje 25 godina, a početna mjesečna neto zakupnina za objekte i zemljište postavljena je na 23.152,05 kuna, dok je za arboretum  koji se prostire na površini od oko 6 hektara oko objekta Rezidencije početna mjesečna zakupnina 9.131,10 kuna. Pri tom zakupcu objekata i zemljišta natječajem se zacrtava i  oslobađanje plaćanja prvih šest mjeseci, a potom bi još naredne dvije godine plaćao samo polovicu ugovorenog mjesečnog iznosa. Rok u kojemu se objekte treba staviti u funkciju je 24 mjeseca od sklapanja ugovora. Namjena zakupa natječajem se ograničava, pa će se razmatrati samo ponude koje povezuju muzejsko-galerijski koncept s kulturno-turističkim i ugostiteljskim djelatnostima. Preinake na objektima ne bi bilo moguće obavljati bez suglasnosti DUUDI-ja, s time da trošak investiranja u slučaju odobrenja snosi samo zakupac. Podzakup nije moguć, a prednost na natječaju imat će oni koji udovolje sve uvjete i ponudi najveću cijenu. 

U ispitivanju javnog interesa u okviru akcije revitaliziranja državne imovine "Projekti 100", za kumrovečku školu ozbiljnih ponuda nije bilo, a zanimanje su, kako se saznaje, iskazale Općina Kumrovec, lokalne udruge i škola, te četiri privatne osobe, a uglavnom razvoj ovog kompleksa vide  u njegovom pretvaranju u edukacijski centar. 

Komentirajte prvi

New Report

Close