Furjan nije imao rivala, novi je predsjednik HUP-a

Autor: Marija Brnić , 25. veljača 2021. u 22:00
Mihael Furjan jednoglasno je dobio dvogodišnji mandat/J. REGOVIĆ/PIXSELL

Preuzima predsjedavanje HUP-om nakon potresa i odlaska velikih članica Orbica, Fortenove, Enne,Tehnomonta i Adrisa.

Predsjednik Uprave Plive Mihael Furjan novi je predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca, kojem je na izborima provedenima nakon što je preminuo Marin Pucar, Vijeće članica HUP-a jednoglasno povjerilo dvogodišnji mandat.

Preuzima predsjedavanje HUP-om nakon potresa i odlaska velikih članica Orbica, Fortenove, Enne,Tehnomonta i Adrisa, a on je bio i jedan od vodećih u zaustavljanju daljnjeg osipanja članica.

“Vjerujem u HUP kao najveću snagu hrvatskog gospodarstva, a snagu crpimo iz članstva, tisuća članova, 200 000 zaposlenika i 30 granskih udruga. Imamo priliku HUP učiniti još boljim”, rekao je, podsjetivši i na tri temeljne vrijednosti HUP-a i članica: odgovornost, kompetencije i solidarnost. Furjan se osvrnuo na važnost promjena u HUP-u.

“HUP vidim kao transparentan, uključiv, demokratski i otvoren. Treba se približiti članstvu, želim da se više informacija daje članovima. Moramo imati jasan stav koji ćemo otvoreno izražavati kroz Izvršni odbor, ulogu predsjednika, direktora i profesionalce u HUP-u”, poručio je Furjan.

Izabrani su i novi članovi NO-a i Izvršnog odbora HUP-a. Manuela Šola (Komunikacijski laboratorij) predsjednica je NO-a, a članovi Zdravko Plazonić (Petason) i Zdravko Jelčić (Spin Valis).

Novi članovi IO su Darko Markotić (Ina), Kristian Krpan (MCZ), Renato Radić (Prima), Mislav Balković (Algebra) i Petar Šimić (Primaco).

Komentirajte prvi

New Report

Close