Fuchs: Roditeljima će za roditeljske sastanke trebati covid potvrde

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2021. u 14:57
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar obrazovanja Radovan Fuch gostovao je na Media servisu povodom početka nove školske godine koja kreće u ponedjeljak.

Fuchs je prvo odgovorio na pitanje hoće li itko krenuti online ili svi učenici u ponedjeljak sjedaju u klupe.

“Neće nitko krenuti tako da ostane kod kuće. Svi će krenuti u školu. Tako smo rekli i prošle godine. Ove godine smo planirali da sve naše škole i učenici u Hrvatskoj krenu po modelu A, a mi smo naravno zadržali i opciju modela B i C”, rekao je Fuchs za Media servis.

“No zadržana je Škola na Trećem, kao plan B, u slučaju da zatreba, i prikazivat će se na HRT-u samo u prijepodnevnim satima. Vraća se i kontaktna nastava na fakultetima”, dodao je ministar.

“Za one koji imaju covid potvrde preporuka je da se eventualno grupiraju na jednu stranu da mogu imati nešto manji razmak nego inače. Ostali studenti, naravno uz poštovanje epidemioloških mjera – natrag u predavaonice i natrag u vježbaonice. Prošlu smo godinu morali proći s većinom nastave online, ali koliko god netko mislio da je to rješenje, to je nužno zlo”, naglasio je ministar.

Prema preporukama planirane su maturalne večeri i putovanja. Na pitanje može li mladima obećati da će se sigurno održati Fuchs odgovara: “Nadam se da će tako ostati i da nećemo morati zabranjivati maturalne večeri ili putovanja. Mislim da će sve biti u redu, ali obećati ne mogu”.

Odgovorio je na i pitanje je li razmišljao o tome da se uvedu obavezne covid-potvrde za djelatnike u obrazovnom sustavu: “Ne možete negdje odustajati od covid-potvrda, a onda ih u drugim dijelovima naređivati. Razgovarali smo i o samotestiranjima, koliko puta, koga, sve djelatnike, samo one koji nisu cijepljeni… Široko se raspravljalo, no odustali smo u ovom trenutku od covid-potvrda.”

“Roditelji će prilikom dolaska na roditeljske sastanke morati imati covid-potvrdu, baš kao i oni koji budu dolazili na priredbe”, dodao je Fuchs.

Komentirajte prvi

New Report

Close