Fuchs objasnio što će dalje biti s nastavom

Autor: Poslovni.hr , 25. studeni 2020. u 15:45
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na sastanaku užeg kabineta Vlade na kojem s, između ostaloga, razgovaralo i o uvođenju strožih mjera u borbi protiv koronavirusa. Ministar obrazovanja Radovan Fuchs je poslije sastanka dao izjavu medijima.

“Režim nastave ne dozvoljava kompletno izvođenje online. To je zasad tako”, kazao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs te potom dodao:

“Procjena je jednako tako da i dalje škole nisu neki širitelji zaraze. Štoviše, ja sam prekjučer razgovarao i s austrijskim ministrom i razmijenili smo mišljenja, a oni su, kao što znate, u lockdownu. Ima jedna interesantna studija, potpuno nova, koju je Austrija provela među svojim učenicima brzim, antigenskim testovima. Rezultati studije su pokazali da je ustvari jako malo asimptomatskih slučajeva”, kazao je ministar.

“Izgleda da je činjenica da je takvih slučajeva unutar đačke populacije malo”, rekao je Fuchs i dodao da prate situaciju u Hrvatskoj, kako po gradovima, tako i po županijama

“Ono što se naravno uočava jest da smo mi prije tri, četiri dana imali lagani pad. Sad opet imamo nešto više (slučajeva, op.a.). Maloprije sam dobio podatke i sad ćemo jednostavno nastaviti na ovaj način i mislimo da je to dobar (način, op.a.)”, dodaje.

“Naravno da se može razgovarati i oko B modela. Upravo taj model predviđa mogućnost da škole koje nemaju dovoljno prostora mogu prijeći na B model, to je ona izmjena učenika koji prate nastavu po režimu 3+3 dana ili tjednim izmjenama”,  pojasnio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close