Frizeri objavili loše vijesti za dio klijenata, evo koje se usluge i dalje neće moći dobiti

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2020. u 12:56
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Frizeri, pedikeri, kozmetičari i slične djelatnosti u kojima dolazi do bliskog kontakta, u rad ponovo mogu 4. svibnja. Još nisu dobili upute koje će sve preduvjete morati zadovoljiti, no već se pripremaju na to sami.

Splitski frizer i edukator, donedavni predsjednik Ceha frizera i kozmetičara pri Hrvatskoj obrtničkoj komori Joško Tafra kaže da frizeri već međusobno razgovaraju kako će kod njih od 4. svibnja rad izgledati, barem dok ne dobiju i službene mjere.

– Znam kako će to izgledati u moja dva salona, u Splitu i Omišu. Na ulazu će postojati spužva s dezificijensom za cipele, a mušterija će obavezno po ulasku morati oprati ruke, i dezinficirati ih. Dobit će masku, o kojoj mi frizeri puno pričamo ovih dana. Bit će nemoguće frizirati, naime, s maskom pričvršćenom iza uha, ili, još gore, zavezanom oko glave, pa sam isprobao, i djeluje – maska će se flasterom zaijepiti za lice, objašnjava Tafra ta 24sata.

U rukavicama, kaže, frizeri neće moći raditi, nemoguće je tako biti precizan.

–  Alat ionako diramo samo mi, mušterija ne, i dezinficira se. Klijenti će dobiti, osim maske, i mantil koji se poslije iskuhava, kao što ćemo i nakon svakog klijenta dezinficirati cijelu stolicu, pogotovo rukohvate, plohu ispred, sve. Zbog svih tih postupaka šišanje i friziranje će trajati oko pola sata duže, pa ćemo onda na to misliti i kod naručivanja klijenata, dodaje frizer.

Zasad, i do daljnjega, kaže, naručuje samo za šišanje i farbanje izrasta, dok dugotrajnih postupaka poput farbanja pramenova, ugradnje ekstenzija, balayagea i sličnih, višesatnih “radova” na kosi do daljnjega neće biti.

Jednako tako, ni muškarce neće naručivati za brijanje i šišanje brade. Bude li obaveza frizera da nosi vizir, kaže Tafra, to će biti jako naporno. Radi se s fenom, grijačima, a temperatura će općenito biti sve viša, i vizir će se magliti.

Svi će frizeri imati maske, i Tafra misli da viziri nisu potrebni, nadajući se da će i same mušterije biti odgovorne pa neće dolaziti ako su bolesne ili “načete” bolešću.

Hoće li epidemiolozi još frizerima propisati mjerenje temperature na ulasku, vidjet će se kroz nekoliko dana.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close