Starbucks stiže u samo središte Zagreba?

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2019. u 10:00
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Opet su se u poslovnim krugovima pokrenule glasine o dolasku velikog američkog lanca u Zagreb.

Glasine već traju deset godina, a ponovno su potaknute činjenicom da Starbucks dolazi u susjednu Srbiju, kao i da je austrijska grupacija Supernova preuzela Centar Cvjetni, od poduzetnika Tomislava Horvatinčića.

Portal Journal podsjetio je kako su prvobitne glasine o dolasku Starbucksa predviđale kako će se popularne kombinacije kave ispijati u Arena Centru, ali se od toga navodno odustalo.

Iako je kultura ispijanja kave u Hrvatskoj drugačija od one koju zagovara američki lanac, Journal je podsjetio kako je brend unazad nekoliko godina znatno prilagodio svoj koncept tržištima na koja ulazi. Uspio je to i u Italiji, poznatoj po uživanju kave.

Zatvara se Horvatinčićev restoran

Glasnogovornica Supernove Blažena Lokin za Jutarnji list je potvrdila kako u ožujku Horvatinčić zatvara svoj restoran My Way u Centru Cvjetni, odnosno da Supernova raskida s njim ugovor o zakupu prostora u kojem je bio smješten.

No Lokin nije željela potvrditi hoće li taj prostor preuzeti Starbucks. Navela je jedino kako traju pregovori s nekoliko velikih gastro brendova, kao i da je želja Supernove – dovesti u Hrvatsku nešto čega još nema.

Podsjetimo, Starbucks, pokrenut 1971. godine, trenutno ima preko 20.000 poslovnica diljem svijeta. Preko 10.000 je u SAD-u, a ostale se nalaze u preko 60 zemalja u kojima franšiza posluje.

Komentirajte prvi

New Report

Close