U nedjelju se za automobile otvara novi zagrebački rotor, evo što sve trebate znati

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. siječanj 2020. u 11:29
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

U nedjelju u jutarnjim satima pustit će se u promet prva uporabna cjelina.

U nedjelju ujutro pustit će se u promet cestovne prometnice na rekonstruiranom zagrebačkom rotoru, te tunelski podvožnjaci i sve pristupni pravci iz Remetinečke ceste, Dubrovačke i Jadranske avenije te Jadranskog mosta, a do početka svibnja i tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze.

>>FOTO/VIDEO: Zagrebački rotor spreman je za otvaranje

Pročelnik Gradskog ureda za promet Dinko Bilić priopćio je kako je izvođenje projekta zagrebačkog rotora bilo potrebno definirati kroz dvije uporabne cjeline, a koje je bilo potrebno raspodijeliti na dijelove građevine za koje je potrebna privremena prometnica i radove koji se mogu izvesti samo nakon uklanjanja privremene prometnice.

"Temeljem takve raspodjele izrađena je dopuna glavnog projekta u kojoj je definirano da će se otprilike 95 posto radova izvesti prije uklanjanja privremene prometnice, a radovi koje je potrebno izvesti na pozicijama privremene prometnice izvest će se nakon puštanja u promet te uporabne cjeline i rušenja privremenih prometnica", kaže pročelnik Bilić.

Dijelovi građevine koji će se izvoditi u drugoj uporabnoj cjelini su tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša, najavio je.

Stoga će se u nedjelju u jutarnjim satima pustiti u promet prva uporabna cjelina koja obuhvaća cestovne prometnice na rekonstruiranom rotoru, izvedene tunelske podvožnjake i sve pristupne cestovne pravce iz Remetinečke ceste, Dubrovačke avenije, Jadranske avenije i Jadranskog mosta.

Dovršetak druge uporabne cjeline je planiran do početka svibnja ove godine, najavio je Gradski ured za promet.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Promet prema Remetincu ne smije biti ograničen ni jednu minutu jer vozila dužnosnika ne smiju naići na prepreku.

New Report

Close