FOTO/VIDEO: Ministar Banožić teže ozlijeđen u prometnoj nesreći, poginuo vozač kombija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. studeni 2023. u 11:43
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nesreća se dogodila na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji.

Vozač kombija poginuo je u subotu ujutro u teškoj prometnoj nesreći u Vinkovcima u kojoj je s osobnim automobilom sudjelovao i ministar obrane Mario Banožić  te je tom prigodom ozlijeđen, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Banožić ima teške tjelesne ozljede, no izvan je životne opasnosti

Vladin glasnogovornik Marko Milić izvijestio je da ministar obrane Mario Banožić, koji je jutros sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, ima teške tjelesne ozljede, no da je izvan životne opasnosti. „Ministar ima teške tjelesne ozljede, po prvim procjenama liječnika izvan je životne opasnosti“, izvijestio je Milić. Naveo je i kako je Banožiću liječnička pomoć pružena u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci te će biti prebačen u KBC Osijek. Ravnatelj vinkovačke Bolnice Krunoslav Špočić potvrdio je za HRT da ministar ima „prvenstveno kontuzione ozljede glave i mozga, ali da je za sada u kontaktu i da nije gubio svijest“. Rekao je i kako je ministar, zbog kontuzionih ozljeda glave, prebačen u Osijek „zbog potrebe daljnjeg nadzora i opservacije neurokirurga“ u jedinicu za intenzivno liječenje. Iz Vlade su izrazili sućut obitelji vozača koji je smrtno stradao u prometnoj nesreći.

Nesreća se dogodila na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji, a u njoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić s osobnim vozilom te vozač kombija.

Vozač kombi vozila u prometnoj nesreći je smrtno stradao.

Video: Davor Javorović / Pixsell

Liječnička pomoć ministru obrane zbog zadobivenih ozljeda pružena je u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru.

Iz vinkovačke policije potvrdili su da je došlo do nesreće, no više informacija dat će tek nakon očevida.

Komentirajte prvi

New Report

Close