FOTO: Veliki prosvjed taksista u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. lipanj 2017. u 08:31
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski taksisti prosvjeduju zbog, kako kažu, nelojalne konkurencije.

Zbog prosvjeda taksista s područja cijele Hrvatske u Zagrebu, koji su parkirani u Vukovarskoj ulici od Savske do Ulice Hrvatske bratske zajednice, promet se odvija otežano, kratko je priopćila u srijedu ujutro zagrebačka Policijska uprava .

Hrvatski taksisti prosvjeduju zbog nelojalne konkurencije, prvenstveno Ubera čije prevoženje putnika nije regulirano.

Zbog prosvjeda taksista u Vukovarskoj ulici od jutros je popriličan zastoj već kod Koncertne dvorani Lisinski, a ista je situacija sve do Savske.

Na sjednici Vlade premijer Planković komentirao je prosvjed zbog Ubera kazavši da nadležna tijela provode analize te će u dogledno vrijeme predložiti izmjene važećih zakona kako bi se preciznije hrvatskim propisima reguliralo ovo područje. Svi koji smatraju da su im  prekršena prava imaju mogućnost podnijeti tužbe, podsjetio je premijer.

"Konstatirali smo da je voženje Uber prijevozom nevažeće s obzirom na zakone jer nemaju licencu sukladno hrvatskim propisima. Do sada je provedeno više od 170 inspekcijskih nadzora, 11 vozila je zaplijenjeno, određeno je kazni u iznosu od 5,2 milijuna kuna i izrečeno je 19 prvostupanjskih presuda", pobrojao je Plenković, a prenosi N1.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Svaka čast gospodine!!!

Očito da nisi nimalo informiran/a kao ni većina….bdw 11.6.2017. dobio zabranu rada i u Beču….baš se pitam …zašto?


Iskreno se nadam da će se Hrvatska pridružiti ostalim zemljama u kojima je također zabranjen rad Uberu.Naši roditelji,bake ,djedovi i ostali da ne nabrajam dobivaju mirovinu od ljudi koji plaćaju svoje obveze prema državi,a ne od ovakvih kao što je Uber.Podrška Uberu je podrška kriminalu.

Koja patetika !Koliko znam Uber i njegovi vozači plaćaju sve obaveze , a ovo su samo otpori protiv slobodnog tržišta a za nastavak socijalističko-klijentelističke ekonomije i načina poslovanja .

Uber jedini plaća 100% porez dok se drugovi radio taksisti, od kojih je velika većina doušnika, ne mogu pomiriti da plaću treba zaraditi!

New Report

Close