FOTO: Velike gužve i kolone na hrvatskim cestama, evo gdje je najkritičnije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. kolovoz 2021. u 13:01
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Na A1 Zagreb-Split-Ploče kolona vozila pokraj naplatne postaje Lučko u smjeru Zagreba duga je oko dva kilometra.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, na pojedinim dionicama vozi se uz povremene zastoje i kolone u pokretu, a gust promet uz čekanja zabilježen je na više graničnih prijelaza.

Pojačan je promet osobito na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II te tunela Čelinka i čvora Maslenica u smjeru juga i između čvora Zadar II i tunela Bristovac u smjeru Zagreba, gdje se vozi uz povremene zastoje i kolone u pokretu, na autocesti A2 Zagreb-Macelj, gdje se vozi u koloni prema naplati Trakošćan uz povremeno zatvaranje tunela Frukov Krč, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 12 sati.

Zatim na zagrebačkoj obilaznici gdje je kolona između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru autoceste A1, na Krčkom mostu u oba smjera, osobito u smjeru kopna, prema pojedinim graničnim prijelazima te na prilazima trajektnim lukama i pristaništima.

Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas do 23 sata i sutra od 12 do 23 sata (ljetna zabrana i zbog blagdana Velike Gospe). Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez.

Tijekom dana, zbog povećane gustoće prometa, moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i kod čvora Matulji, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima. Povremeni zastoji mogući su i na dionicama gdje su u tijeku radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče kolona vozila pokraj naplatne postaje Lučko u smjeru Zagreba duga je oko dva kilometra, a prema naplatnoj postaji Demerje oko  kilometar; kolone vozila je između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo II te između tunela Čelinka i čvora Maslenica u smjeru juga te se vozi uz povremene zastoje i kolone u pokretu. Kolona vozila u pokretu uz povremene zastoje je između čvora Zadar II i tunela Bristovac u smjeru Zagreba.

Zbog prometne nesreća između čvorova Benkovac i Zadar II u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h; a također zbog prometne nesreće na 320. km između čvorova Vrpolje i Šibenik u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Na A2 Zagreb-Macelj kolona na naplati Trakošćan duga je oko 4 km uz povremeno zatvaranje tunela Frukov Krč.

Na A3 Bregana-Lipovac kolona vozila na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru autoceste A1 duga je oko kilometar. čekanja su

Povećana gustoća prometa na A6 Rijeka-Zagreb je između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u oba smjera.

Na A7 GP Rupa- Rijeka-Žuta Lokva kolona vozila na graničnom prijelaza Rupa u smjeru Slovenije duga je oko 2 km; povećana gustoća prometa na riječkoj obilaznici između čvorova Diračje i Šmrka u oba smjera.

Na Krčkom mostu (DC102) povećana gustoća prometa je u oba smjera, osobito u smjeru kopna gdje se vozi u koloni.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona je dugačka oko 2 km i dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

U pomorskom prometu nema poteškoća, a zbog povećane gustoće prometa tijekom dana povremeno su moguća čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Zbog tehničkih problema (pad interneta) zatvoren je granični prijelaz Prilišće. Promet se preusmjerava na susjedne granične prijelaze.

Komentirajte prvi

New Report

Close