FOTO: U Dubrovniku počinje snimanje “Robin Hooda”, zarada od noćenja 10 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. siječanj 2017. u 15:38
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Dosad je Dubrovnik bio domaćin “Igrama prijestolja” i “Ratovima zvijezda”, a svi ti pozitivni efekti s ovim će filmom eksplodirati”, ustvrdio je Vlahušić dodavši kako je riječ o najsloženijem projektu dosad u Dubrovniku.

Tehnički gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić rekao je u četvrtak prilikom obilaska filmskih kulisa na Stradunu, gdje će se odvijati najatraktivniji dio filma "Robin Hood: Origins", da će snimanje početi 10. veljače i trajati tri tjedna, a samo na račun noćenja uprihodit će se više od deset milijuna kuna.

"Do Feste svetog Vlaha (početkom veljače) postavit će se samo kostur, a nakon toga postavit će se u cjelini Dubrovnik kao Nottingham. To je produkcija od 90 milijuna dolara, a promocija će biti teška 100 milijuna dolara", kazao je Vlahušić.

Dosad je Dubrovnik bio domaćin "Igrama prijestolja" i "Ratovima zvijezda", a svi ti pozitivni efekti s ovim će filmom eksplodirati", ustvrdio je Vlahušić dodavši kako je riječ o najsloženijem projektu dosad u Dubrovniku.

"Snimat će se tri tjedna, od 10. veljače pa dalje, a dolaze velika imena poput oscarovaca Jamiea Foxxa, Tarona Egertona itd. Kad bude snimanje u punom pogonu sudjelovat će 800 ljudi, a ovi ljudi što grade kulise su iz Dubrovnika i Hrvatske", rekao je Vlahušić.

Upitan očekuju li se problemi prilikom procesije Gradom tijekom Feste svetog Vlaha, Vlahušić je odgovorio kako su dobivene sve suglasnosti, od Ministarstva kulture do Dubrovačke biskupije, koja se složila s postavljanjem filmske scenografije, a napomenuo je kako očekuje da će samo za noćenja biti plaćeno najmanje deset milijuna kuna.

Dubrovnik će u filmu predstavljati srednjovjekovni engleski grad Nottingham, a snimanje će se odvijati na dijelu Straduna, u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale, u podnožju tvrđave Minčeta te u Posatu.

Film režira Otto Bathurst, a jedan od producenata filma je i slavni glumac Leonardo DiCaprio.

Komentirajte prvi

New Report

Close