FOTO: Prve fotografije nove cijevi zagrebačkog rotora

Autor: Poslovni.hr , 13. rujan 2019. u 14:40
Foto: Boris Ščitar / Večernji list

Riječ je, kažu, o podvožnjaku dugom 280 metara u smjeru istok – zapad koji ima dvije tunelske cijevi te je ključni dio rekonstrukcije.

Glavni dio je završen, sad ga treba samo još "ušminkati" i spojiti na novi kružni tok, objašnjavaju nam radnici na remetinečkom rotoru, oni koji još imaju posla na novom "tunelu", piše Večernji list.

Riječ je, kažu, o podvožnjaku dugom 280 metara u smjeru istok – zapad koji ima dvije tunelske cijevi te je ključni dio rekonstrukcije.

Baš taj podvožnjak služi za denivelaciju prometa, odnosno spuštanje samih automobila ispod kružnog toka kako bi njime prolazila samo vozila u lokalnom prometu.

– Sljedeće što moramo napraviti jest spojiti taj tunel s cestama samog rotora i na tome sada radimo – kažu nam radnici na najvećem zagrebačkom kružnom toku, kojim je prije rekonstrukcije dnevno prolazilo više od sto tisuća vozila.

Geometrija novog rotora ne bi se trebala znatno mijenjati u odnosu na stari. Podsjetimo, što se regulacije prometa tiče, nova je činjenica da će na kružnom toku biti semafori. Radovi bi trebali trajati do travnja sljedeće godine, a kako je voditelj projekta rekonstrukcije Goran Radić već najavio, mogli bi biti gotovi i prije zadanog datuma.

Komentirajte prvi

New Report

Close