FOTO: Predstavljeno novo pivo s kanabisom Green Power i kiselo pivo Weissbery s malinom

Autor: Poslovni.hr , 19. kolovoz 2018. u 12:59
FOTO: Press

Na ‘Danu nezavisnosti’, festivalu malih nezavisnih pivara, koji je održan u sklopu daruvarskih Dana piva, okupilo se 36 malih nezavisnih pivovara zanatskog piva iz Hrvatske.

U sklopu Dana piva održan je treći 'Dan nezavisnosti' – festival malih nezavisnih proizvođača zanatskog piva u Hrvatskoj. U intimnom okruženju dvorca grofa Jankovića okupilo se 36 malih nezavisnih pivovara, a među 50 različitih piva predstavljenih na festivalu, domaćin  Pivovara Daruvar predstavila je svoja dva nova piva iz linije Peti Element, pivo s kanabisom – GREEN POWER i kiselo pivo sa malinom – WEISSBERY.

GREEN POWER je svijetlo lager pivo sa dodatkom ekstrakta cvijeta industrijske konoplje (Cannabis Sativa) koji mu daje potpuno novu aromu kanabisa. Pivo od kanabisa, stila Cannabeer, prepoznatljive je zelenkaste boje odakle mu i naziv GREEN POWER, jer podsjeća na ''zelene moći prirode". WEISSBERY je potpuni novitet u ponudi linije Peti Element jer se radi o kiselom pivu obogaćenom koncentriranim sokom maline. GREEN POWER i WEISSBERY, kao i ostala piva iz linije Peti element dolaze iz radionice majstora pivara Kreše Marića, koji svojim inovativnim pristupom proizvodnji piva, te dugogodišnjem proučavanju i eksperimentiranjem s pivskim stilovima uvijek iznova oduševljava pivsku scenu novim uzbudljivim proizvodima. Krešo Marić ujedno je i voditelj Grupacije malih nezavisnih pivara Hrvatske te domaćin 'Dana nezavisnosti'.

Prošle godine u sklopu ovog Festivala najavljeno je osnivanje Grupacije malih nezavisnih pivovara Hrvatske, a ove godine na istom mjestu održana je i njihova konferencija pod motom „Nezavisnost kao imperativ“. Razgovaralo se o tržišnoj poziciji malih nezavisnih pivovara u Hrvatskoj, a usuglasili su i o potrebi inicijative kreiranja znaka kvalitete i prepoznavanja piva malih nezavisnih pivovara odnosno brendiranja hrvatskog crafta. Najvažnije, zajednički je stav nezavisnih proizvođača zanatskog piva da je nezavisnost malih proizvođača piva njihova snaga i ujedno imperativ. Na tržištu se naime sve češće pojavljuje i pivo proizvedeno u malim proizvodnim pogonima iza kojih stoje veliki sustavi i korporacije, a nezavisni proizvođači smatraju kako je ovu razliku potrebno naglasiti te podići svijest kod potrošača, ugostitelja i trgovaca u ovom pogledu.

Komentirajte prvi

New Report

Close