FOTO: Four Seasons ulazi u turistički kompleks vrijedan gotovo milijardu kuna

Autor: Marija Crnjak , 14. lipanj 2017. u 08:02
Maketa vile Brzenica Bay. Petar Glebov/PIXSELL

Na projektu su angažirani svjetski arhitekti i dizajneri iz poznatih kuća kao što su Gensler Architects, Scott Brownrigg te Richmond Hospitality Design i Tihany Design.

Investicijska banka Arqaam Capital i hotelska kompanija Four Seasons Hotels and Resorts predstavili su večeras  projekt Four Seasons Resort and Private Residences u Starom Gradu na Hvaru, čija gradnja počinje u rujnu ove godine, a na tržištu bi trebala biti dvije godine od početka gradnje. Projekt je okupljenim uzvanicima iz poslovnog svijeta te medijima predstavljen u Sesvetskom Kraljevcu, gdje je u industrijskoj hali uz maketu budućeg resorta postavljena i stvarna replika jedne smještajne jedinice, odnosno vile budućeg luksuznog resorta čija će izgradnja koštati milijardu kuna.

Kako je poznato, u uvali Brizenica kraj Starog Grada uz zgradu hotela sa zajedničkim sadržajima izgradit će se kompleks od sto vila i rezidencije s od jedne do pet soba sa svim pratećim sadržajima za odmor, poput otvorenih i zatvorenih bazena, spa i fitness centra, nekoliko restorana i barova, kongresnih dvorana, ali i pristaništa za hidroavione. Na projektu su angažirani svjetski arhitekti i dizajneri iz poznatih kuća kao što su Gensler Architects, Scott Brownrigg te Richmond Hospitality Design i Tihany Design, a cijeli projekt vodi ugledna svjetska kuća MACE, ističu investitori. Investitor je s otkupom zemljišta za resort započeo pred davnih deset godina.

"Odabrali smo Hrvatsku kao brzorastuću destinaciju, danas i članicu EU, koja unatoč predivnoj prirodi nije imala razvijen luksuzni hotelski segment, i obilazeći destinacije odabrali smo Hvar kao najbolju lokaciju za našu investiciju. Partnerstvo s Four Seasons grupacijom uslijedilo je kao prirodan odabir, jer oni cijene našu predanost eleganciji i luksuzu koji želimo pružiti gostima", istaknuo je prilikom predstavljanja projekta Dennis Wijsmuller, suosnivač i izvršni direktor banke Arqaam Capital, napomenuvši da im je ovo prvi resort u Europi. 

Simon Casson, direktor hotelskih operacija Four Seasons Hotels & Resorts za tržište Europe, Bliskog istoka i Afrike kazao je kako je ovo poseban projekt za Four Seasons, zbog lokacije, sjajne arhitekture i usluge koju će pružati. Dodao je pritom da računaju na talentiranu lokalnu radnu snagu, a investicija će otvoriti oko 320 radnih mjesta. 

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je da ovom investicijom otok Hvar dobiva potrebne kvalitetne smještajne kapacitete koji će potaknuti daljnja ulaganja u dodatne sadržaje, te omogućiti nastavak razvoja turizma. Ovo je ujedno i prilika za lokalnu turističku zajednicu da započne s potpunim upravljanjem destinacije i time učini otok Hvar vrhunskom i visokokvalitetnom destinacijom, kaže Cappelli..

Komentirajte prvi

New Report

Close