FOTO: Policajac spasio staricu, izvanredno stanje u Sunji, tuča u Splitu, snijeg u Zagrebu…

Autor: Poslovni.hr , 11. prosinac 2022. u 18:25
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U obrani od poplava  na području Hrvatske Kostajnice te u mjestu Nova Drenčina na području Petrinje u nedjelju je angažirano 137 vojnika, a u stanju pripravnosti u vojarni u Petrinji je 281 pripadnik Hrvatske vojske, izvijestilo je popodne Ministarstvo obrane (MORH).

Policijski službenik je u nedjelju oko 7 sati ujutro u Sisku iz nabujale rijeke Kupe spasio 82-godišnjakinju od utapanja.

Prilikom odlaska na posao, hodajući uz Mihanovićevu obalu, začuo je ženski glas kako poziva u pomoć, spustio se niz obalu i uočio ženu u rijeci. Bez imalo razmišljanja, ušao je u rijeku, izvukao ju na obalu i pozvao Hitnu medicinsku pomoć. Žena je prevezena u sisačku Opću bolnicu gdje su joj okvalificirane teške tjelesne ozljede opasne za život.

“Vjerujem da bi svatko reagirao kao i ja da se našao u toj situaciji. Nisam previše razmišljao, kada sam ju ugledao u hladnoj rijeci, na pomisli mi je bilo samo da joj pomognem i da ju što prije izvučem na obalu”, rekao je policijski službenik, čije se ime u policijskom priopćenju ne spominje.

Ovim nesebičnim, požrtvovnim i hvale vrijednim činom pokazao je kako hrvatska policija brine o sigurnosti građana te da je profesionalnim, stručnim i humanim pristupom za građane na raspolaganju u bilo koje vrijeme i na svim mjestima, istaknula je sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Angažirana i vojska

U obrani od poplava  na području Hrvatske Kostajnice te u mjestu Nova Drenčina na području Petrinje u nedjelju je angažirano 137 vojnika, a u stanju pripravnosti u vojarni u Petrinji je 281 pripadnik Hrvatske vojske, izvijestilo je popodne Ministarstvo obrane (MORH).

Ukupno 57 pripadnika nalazi se u Hrvatskoj Kostajnici, dok su u Novoj Drenčini trenutačno 83 pripadnika HV-a sa šest kamiona i utovarivačem.

Na terenu je angažirano ukupno 13 inženjerijskih strojeva.

Pripadnici HV-a na području Hrvatske Kostajnice angažirani su s kombinirkom, kamionom, labudicom te terenskim vozilom s osobljem, dodaje se u priopćenju

Tuča u Splitu, snijeg u Zagrebu

Sitna tuča praćena povremeno jakom grmljavinom zahvatila je u nedjelju poslijepodne Split, no to nije prouzrokovalo materijalne štete, izvijestili su iz Meteorološke postaje na Marjanu.

“Krupa je najprije zahvatila zapadni dio Splita, potom se proširila i na druge dijelove grada, ali je bila sitna i nema dojava počinjenim štetama”, rekao je Hini dežurni meteorolog u toj  meteorološkoj postaji Mate Pavić.
Po njegovi riječima, padala je oko pola sata, a povremeno snažna grmljavina stvarala je nelagodu kod stanovništva.

U Zagrebu je u večernjim satima počeo padati snijeg.

Komentirajte prvi

New Report

Close