FOTO: Pogledajte kako izgledaju nova vozila hitne pomoći vrijedna 3,3 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. siječanj 2019. u 12:28
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leo Luetić je istaknuo kako sada taj zavod ima oko 40 vozila za hitnu intervenciju čiji je prosjek starosti između dvije i tri godine, a što je, kako je rekao, među najboljim prosjecima u Hrvatskoj.

Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije u srijedu je dobio šest novih vozila vrijednih oko 3,3 milijuna kuna koja im je donirala ta županija.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban je predajući ključeve novih šest vozila za hitnu medicinsku intervenciju istaknuo kako će tri vozila biti namijenjena Zavodu za hitnu medicinu u Splitu, a po jedno vozilo ispostavama tog zavoda u Sinju i Imotskom te Jelsi na Hvaru.

"Ovim ćemo vozilima dodatno pomoći brzim medicinskim intervencijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji", kazao je Boban.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leo Luetić je istaknuo kako sada taj zavod ima oko 40 vozila za hitnu intervenciju čiji je prosjek starosti između dvije i tri godine, a što je, kako je rekao, među najboljim prosjecima u Hrvatskoj.

"Splitsko-dalmatinska županija je zahtjevna po svojem reljefu jer se nesreće događaju i na planinama i u pustim dijelovima otoka, ali ipak uspijevamo u više od 80 posto slučajeva intervenirati u okviru 'zlatnog sata' i pomoći prijevozom pacijenta ili ozlijeđene osobe", rekao je Luetić.

Po njegovim riječima, tijekom turističke sezone Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije poveća svoje usluge oko 30 posto a na nekim otocima to je povećanje usluga i iznad 50 posto. 

Boban i Luetić su također izvijestili kako je Splitsko-dalmatinska županija nedavno pronašla nove prostorije za smještaj uprave županijskog Zavoda za hitnu medicinu koja će se iseliti iz Zavoda kako bi se u njemu osigurao dodatni prostor za hitne intervencije i rasteretilo ga se od dosadašnjih gužvi.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Jako je bitno koliko kosta vozilo !! To je Kujundžiću najbitnija stvar tj najbolji projekt isto kao i Krstičeviću avioni, Mariću čim veći porezi, Divjakici sto je uvalila 100 tableta i poslala xy ljudi na razno razne informatičke tečajeve, Čoriću kupnja starih spremnika i cijevi, Tolušiću poticaj na smanjivanje grla u stočarstva i ubijanje poljoprivrede, Pavić koji tjera ljude u penziju da ne dobiju penalizaciju i da ne nabrajam dalje. Pogle samo ministra graditeljstva jesuus . Bravo Plenkoviću, sakupio si bagru nesposobnu i lopovsku da ne moze biti bolje. Sad jos počni dobijat batine u Saboru pa da tvoji tjelohranitelji okolo ganjaju, cipelare i upucavaju one koji to se zamjere i to je to !!

Lijepo. A kako vozila hitne pomoći izgledaju iznutra i s kakvom opremom za pružanje hitne pomoći raspolažu? To je isto tako bitno naglasiti. Da se ne bi događalo da hitna brzo stigne, ali bez osnovnih aparata za pružanje pomoći životno ugroženom. Kao u Zaprešiću.

New Report

Close