FOTO: Pogledajte kako izgleda novi katamaran Jadrolinije

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2016. u 13:20
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Dužina katamarana je 38,50 , širina 10,20 metara, a maksimalna brzine 33 čvora.

Novonabavljeni katamaran „Vida“, trenutno 50. brod u floti Jadrolinije, vrijednosti preko 35 milijuna kuna, danas je u Rijeci svečano priključen floti Jadrolinije. Događaju u riječkoj luci prisustvovali su zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Miro Škrgatić, pomoćnik ministra Goran Šarin, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, župan Zlatko Komadina, predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac, predstavnici lokalne uprave i samouprave te mnogobrojni partneri i poslovni suradnici najvećeg hrvatskog putničkog brodara.

Katamaran „Vida“ izgrađen je u najmodernijoj karbon-sendvič konstrukciji 2011. godine u brodogradilištu Brødrene u Norveškoj, a nabavljen je od norveškog brodara Fjord1 AS. Kapacitet katamarana je 304 putnika i visokog je standarda uređenja. Dužina katamarana je 38,50 i širina 10,20 metara te maksimalne brzine 33 čvora. Katamaran je prilagođen osobama s invaliditetom, a u sklopu projekta „Jadrolinija – prijatelj djece“, oformljen je kutak za najmlađe putnike. Da Jadrolinija „misli zeleno“ potvrđeno je time što je „Vida“ prvi katamaran u floti s mogućnošću prijevoza bicikla. Naime, bicikle je dosad bilo moguće prevesti na svim trajektnim linijama, ali ne i katamaranskim. Još je jedna novost predstavljena u sklopu novonabavljenog katamarana, a riječ je o uvođenju oglašavanja na površinama brodova. Ovakva praksa već postoji kod ostalih europskih brodara, a primjer „Vide“ predstavlja iskorak kojim će Jadrolinija iskoristiti dodatni potencijal koji flota pruža.

Ovo ljeto katamaran „Vida“ prevozit će putnike Jadrolinije na brzobrodskoj liniji Split – Hvar – Korčula, a prilikom uvođenja u flotu predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac je izjavio: „Strateški razvoj Jadrolinije uvjetovan je modernizacijom flote te je ovo jasan nastavak ulaganja koje pridonosi stvaranju snažnije Jadrolinije. To znači konkurentnost u natječajima pred nama, efikasnije povezivanje na postojećim katamaranskim linijama, a našim putnicima udobnije putovanje i viša razina usluge. Nadam se da će upravo oni najviše uživati u novom katamaranu, a mi nastavljamo s dobrim vjetrom u leđa u srce sezone pred nama.“

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bravo debili.umjesto da nasa brodogradilista rade katamarane,jadrolinija kupuje norveske.tko je dobio proviziju? Zar jos nisu smjenili sdepeovca iz jadrolinije?butkovic nema vremena,sad je ipak potpredsjednik stranke.visoki duznosnik.

New Report

Close