FOTO: Pogledajte kako će izgledati najveća investicija u nautički turizam u povijesti Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2023. u 10:19
FOTO: Press

Najveći globalni sajam nautike, Boot Düsseldorf ove je godine ponovno otvorio svoja vrata nakon dvogodišnje stanke uslijed pandemije koronavirusa, a ACI d.d., najveći lanac marina na Mediteranu, u Düsseldorfu je predstavio projekt izgradnje buduće ACI marine Rijeka, ukupno 23. luke nautičkog turizma u svom sustavu. S 230 vezova prosječne duljine 16 metara, ACI marina Rijeka će prvenstveno za cilj imati transformaciju Rijeke iz tradicionalne tranzitne luke u značajno turističko i nautičko odredište, usmjereno na goste visoke platežne moći.

Boot Düsseldorf nakon dvije pandemijske godine ponovno okuplja sve vodeće globalne predstavnike nautičke industrije. Tom je prilikom ACI d.d. okupljenima predstavio ključne aktualnosti u svom poslovanju. Pritom je u prvom planu bio upravo projekt izgradnje buduće ACI marine Rijeka u luci nautičkog turizma Porto Baroš. Kao što je domaćoj javnosti već poznato, riječ je o najvećoj investiciji u nautički turizam u povijesti Republike Hrvatske, vrijednoj čak oko 50 milijuna eura.

FOTO: Press

ACI će ovu investiciju realizirati zajedno s tvrtkom GITONE Kvarner, koja je u vlasništvu Lürssen grupacije, najpoznatijeg svjetskog proizvođača luksuznih plovila. Zajednička tvrtka ACI-GITONE dobila je koncesiju na 30 godina za izgradnju i uspostavu nove riječke marine, koja će se svojim kapacitetom, luksuzom i tehnološkim atributima zasigurno isticati među lukama nautičkog turizma na čitavom Mediteranu. Buduća ACI marina Rijeka predstavlja ključnu stavku u širenju portfelja dviju uključenih tvrtki, ali i promjeni vizure grada Rijeke te unapređenju kvalitete života lokalne zajednice. Projekt izgradnje nove ACI marine Rijeka od izrazite je važnosti za nacionalnu konkurentnost Hrvatske i to posebice u segmentima turizma i gospodarstva, što će se zasigurno u budućnosti ogledati i u rastućim turističkim pokazateljima.

Na ovogodišnjem izdanju sajma sudjeluje čak 1500 izlagača u 16 hala. Najveći lanac marina na Mediteranu posjetiteljima će tijekom trajanja sajma predstaviti i svoj godišnjak ACI No. 1, kao i istoimenu aplikaciju, a zainteresirani mogu preuzeti i katalog svih marina te saznati sve potrebne informacije uz vezove. Posjetiteljima je ponuđena i mogućnost digitalnih upita za vez koji će se prosljeđivati u tražene marine. Tijekom osam dana trajanja sajma očekuje se da će ga posjetiti čak 200.000 posjetitelja.

FOTO: Press

Komentirajte prvi

New Report

Close