FOTO: Pod Marjanom niknula golema zgrada, susjedi ogorčeni

Autor: Poslovni.hr , 24. veljača 2020. u 14:38
Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Na Mejama u Mihanovićevoj ulici od kućnog broja 36 do 42 izgrađena je betonska zgrada koja je zaklonila pogled većini kuća iza sebe

Pod Marjanom je niknula golema zgrada zbog koje negoduju brojni Splićani. Zovu je novim Kineskim zidom, gigantskom Palačinkom i mnogi se pitaju tko je dopustio njezinu gradnju.

Na Mejama u Mihanovićevoj ulici od kućnog broja 36 do 42 izgrađena je betonska zgrada koja je zaklonila pogled većini kuća iza sebe. U zgradi će se navodno nalaziti hotel, a kao investitor se spominje Baldasar Vuksanović čije se ime provlačilo u aferi Panama Papers, piše Jutarnji list. Iz tvrtke Antino d.o.o. koja je investitor, tvrde da su izgradnja, oblik i veličina u skladu sa zakonom te da imaju sve potrebne dozvole, iako priznaju da su susjedi pokrenuli postupak na Upravnom sudu.

– Sve potrebne dozvole su ishođene, imamo konačnu građevinsku dozvolu koja nije pravomoćna jer su susjedi pokrenuli postupak pred Upravnim sudom. U prvom stupnju njihova žalba je bila odbijena, i sad čekamo sljedeću odluku. Međutim, gradnja je dopuštena i u skladu je s građevinskom dozvolom – rekao je odvjetnik Goran Šverko iz Zagreba, koji je u tvrtki Antino d.o.o. član uprave.

Osnivač te tvrtke je tvrtka registrirana u Panami koja se zove Trading Representaciones, a u kojoj se kao direktor spominje poduzetnik Baldasar Vukasović, koji je također i vlasnik čestice na kojoj se gradi zgrada.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ja neznam … onaj tko je izdao takvu dozvolu, jel ima mozga??? Em je ruzno i jos sve ovo visoko ruglo prakticno ekipi ispred prozoda toliko dignuti???

Pa hebem ti GUP i tko ga donosi i odobrava ove gluposti. Ajde da je dalje os susjednih kuca pa radis nesto bezveze, ali ovako blizu i skoro 80% izgrađenost parcele!??? Pa valjda bi trebalo biti neko pravilo da nemozes povrsinski napraviti vise od 20-30 % parcele

New Report

Close