FOTO: Počeo Advent u Zagrebu, tri puta za redom europski pobjednik

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. prosinac 2018. u 09:58
Foto: Pixsell

Nakon što je zapaljena prva adventska svijeća, predsjednica Republike otvorila je i Božićnu bajku, lokaciju s bajkovitim kućicama na Trgu Bana Jelačića s božićnom gastronomskom ponudom i glazbenim božićnim hitovima.

"Advent u Zagrebu" svečano je otvoren u subotu navečer paljenjem prve adventske svijeće koju su na Trgu bana Jelačića upalili predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

 Prvu svijeću zapalio je gradonačelnik na vijencu oko Manduševca uz nastup kulturno-umjetničkih društava koji su u narodnim nošnjama i uz božićne pjesme otvorili adventska događanja ususret Božiću.

 Oko Manduševca okupilo se mnoštvo Zagrepčana i turista, a s oduševljenjem je pozdravljen trenutak paljenja adventskih svjećica na središnjem zagrebačkom trgu.

 Nakon što je zapaljena prva adventska svijeća, predsjednica Republike otvorila je i Božićnu bajku, lokaciju s bajkovitim kućicama na Trgu Bana Jelačića s  božićnom   gastronomskom ponudom i glazbenim božićnim hitovima.

Advent u Zagrebu tri puta za redom europski pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination

 Na večerašnjem otvorenju  zagrebačkog adventa bili su i izaslanik predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić, ministar turizma Gari Cappelli i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić.

 "Svečano proglašavam Božićnu bajku otvorenom. Neka krene padat' snijeg!", rekla je predsjednica nakon čega su se pahulje umjetnog snijega zavijorile iznad adventskih kućica uz oduševljenje brojnih turista. 

 Predsjednica je također pozvala Zagrepčane i njihove goste da posjete 'Advent na Prekrižju', gdje je njezin ured po drugi put uoči Božića otvorio vrata kompleksa na Pantovčaku.

 U subotu navečer svečano je  otvoren i Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, najveće klizalište na otvorenom u ovom dijelu Europe.
 Advent u Zagrebu tri puta za redom bio je europski pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination. Riječ je o jednoj od najvažnijih turističko-kulturnih  manifestacija za zagrebački i hrvatski turizam, koja bogatim programom želi stvoriti što ljepši predblagdanski ugođaj.

 Deveti po redu Advent u Zagrebu trajat će od 1. prosinca do 6. siječnja 2019., a tradicionalno počinje paljenjem prve adventske svijeće na vijencu oko Manduševca na Trgu bana Jelačića.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ovaj rasipnik Bandić besplatno daje vožnje ZETa, a onda je ZET u gubicima.

A zagrepčani plaćaju gubitke i ooooggggggggggggggromne plaće i nagrade u ZET.

Zašto se prirez ne smanji na 8% i tako se ljudima povećaju plaće?
Rat je odavno završio i vrijeme je da se napokon ukine taj ratni porez.

Ili je Zagreb i dalje okupiran?

Jesu li predviđena sredstva u proračunu za plaćanje ankete.

New Report

Close