FOTO: Ovo su najbolji hrvatski pizza majstori

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2018. u 15:52
Foto: Press

Na cjelodnevnom natjecanju sudjelovalo je ukupno 14 natjecatelja koji su imali zadatak u 20 minuta pripremiti dvije pizze.

U ponedjeljak, 12. veljače u zagrebačkoj pizzeriji O'Hara u organizaciji Udruge hrvatskih pizzaiola i Hrvatskog kuharskog saveza održano je 1. Državno prvenstvo pizzaiola.

Na cjelodnevnom natjecanju sudjelovalo je ukupno 14 natjecatelja koji su imali zadatak u 20 minuta pripremiti dvije pizze od kojih je „majka svih pizza“ margharita bila obavezna dok je druga bila po izboru natjecatelja.

Ocjenjivački sud sačinjen od članova Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza, Boris Ostojić, Miroslav Dolovčak, Zlatko Sedlanić i Ivan Đukić, imao je nezahvalan zadatak ocijeniti rad natjecatelja i sve izvrsne pizze koje su natjecatelji pripremili.

Iako su razlike, a posebice između troje prvoplasiranih bile male, titulom 1. Državnog prvaka u izradi pizze je Romano Seferović iz pizzerije Buffalo iz Vodnjana. Na drugo mjesto plasirao se Dario Vedlin iz Osijeka, dok je treća bila Martina Stanić iz hotela Terme Jezerčica, Donja Stubica. Pobjednička pizza bila je sačinjena od domaće šalše, salame od boškarina, domaćeg sira s tartufima, mozzarelle od bivola, cherry rajčice i domaćeg ulja, no presudna je bila kvaliteta tijesta, stupanj pečenja te naravno sam pizzaiolo koji je pokazao svoje umijeće i znanje u samoj pripremi.

Komentirajte prvi

New Report

Close