FOTO: Ova dva grafa najbolje pokazuju uspjeh Hrvatske u borbi protiv koronavirusa

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2020. u 15:13
Foto: pool

Prvi slučaj pozitivnog pacijenta na koronavirus u Hrvatskoj zabilježen je 25. veljače, prije više od mjesec dana.

Hrvatska ima potvrđenih 790 slučajeva koronavirusa i šest preminulih, a stručnjaci ističu da smo uspješni u borbi protiv globalne pandemije jer je naša krivulja i dalje linearna, piše RTL.

“Veseli nas što najveći dio građanstva poštuje uvedene mjere i zbog toga je naša krivulja i dalje linearna”, kazao je jučer na konferenciji za medije ministar zdravstva Vili Beroš, no i pozvao na oprez jer borba ni izdaleka još nije gotova i jako je bitno da se i dalje pridržavamo strogih mjera koje su nam propisane.

“No, apeliramo da se poštuju naše mjere i da se držite uputa samozaštite jer je to najbolji način prevencije ove infekcije. Ako to bude tako, naši rezultati će biti i nadalje pozitivni”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Dva grafa koja najbolje pokazuju uspješnost borbe protiv koronavirusa u Hrvatskoj

Što znači pozitivan rezultat, najbolje se može vidjeti na dva grafa koja su postavljena na stranici koronavirus.hr. Prvi graf pokazuje rast broja slučajeva u Hrvatskoj, a drugi prikazuje novozaražene po danima.

Prvi slučaj pozitivnog pacijenta na koronavirus u Hrvatskoj zabilježen je 25. veljače, prije više od mjesec dana. Deset dana kasnije, 6. ožujka, Hrvatska je imala samo deset potvrđenih slučajeva, a do troznamenkastog broja smo došli 13 dana kasnije, 19. ožujka. U tom trenutku počinje malo brži rast te smo jučer, 30. ožujka, imali 790 zabilježenih slučajeva. Potvrđenih izliječenih pacijenata je 64.

Drugi graf prikazuje broj novozaraženih u Hrvatskoj po danima. Nakon prvog zabilježenog slučaja 25. veljače, prvi dan s dvoznamenkastim brojem novozaraženih bio je tek 13. ožujka, a veći rast zabilježen je tjedan kasnije – 21. ožujka. Taj dan je Hrvatska zabilježila 78 novozaraženih. U deset narednih dana broj novozaraženih se kretao od najmanje 48, a rekordni dan bio je prošlog petka kada smo imali 91 novog zaraženog pacijenta.

Komentirajte prvi

New Report

Close