FOTO: Otvorena nova Pivovara Medvedgrad

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2019. u 12:10
FOTO: PRESS

Predanost kvaliteti i poboljšanju svakog koraka proizvodnje Pivovara Medvedgrad nastavlja u novom pogonu, koji je rezultat uspješne Funderbeam kampanje.

Otvorena je nova Pivovara Medvedgrad. Ovog petka novinarima i investitorima predstavljena je najmodernija craft pivovara u regiji i šire, vrhunac rada i uspjeha u godini kada Medvedgrad slavi 25. rođendan. Naredne subote, 11. svibnja, s početkom u 14 sati sve će biti spremno za javnost, koju pozivaju na obilazak pivovare, 16 Medvedgrad piva, bogatu ponudu hrane i glazbeni program na otvorenom sve do ponoći.

Nova pivovara je rezultat Funderbeam kampanje, odrađene krajem 2017. godine, a preko koje je prikupljeno milijun eura u rekordnom roku od 9 dana, i to od 292 investitora iz 26 zemalja, među kojima su i svi zaposlenici pivovare. Uoči otvaranja investitorima su isplaćene i prve dividende u ukupnom iznosu od 60.000 eura.

Rad Medvedgradovih majstora u posljednjih više od godinu dana uspješno je priveden kraju, pa je sada na novoj lokaciji potpuno automatizirana varionica od 6.000 litara, pomoću koje se može skuhati oko 40.000 litara piva u jednom danu. Pivo će od sada odležavati u podrumu kapaciteta gotovo 500.000 litara, a osim u kegove, pivo će se puniti u boce na modernoj punilici, koja u jednom satu može napuniti i do 5000 boca. Uz to, u novoj pivovari, koja se prostire na 2500 kvadratnih metara, instaliran je i uređaj za propagaciju kvasca, separator i deaerator, kao i oprema za podešavanje vode prema određenom stilu piva koje se kuha. Hmelj ćemo čuvati u posebnoj hladnoj komori, jednako kao i kegove, a rashlađeno je i skladište s 300 paletnih mjesta. Opremljen je i poseban laboratorij u kojem se kontrolira kvalitetu piva, dok se u susjednoj prostoriji obavljaju senzorne analize.

„Ovo nam je najljepši poklon za 25. rođendan, no ne mislimo stati na tome. Proslavu četvrt stoljeća postojanja slavimo cijele godine, organiziramo Fakin Craft Fest, rođendanski tulum u dvorištu pivovare u rujnu te tradicionalno dijeljenje piva na kraju godine, kada ćemo prigodno podijeliti 2500 litara piva“, najavio je voditelj prodaje i marketinga Ivan Nauković.

Komentirajte prvi

New Report

Close