FOTO: Otkriven izgled hrvatskog megaprojekta. Evo kako bi trebalo izgledati legendarno ljetovalište

Autor: Poslovni.hr , 16. lipanj 2024. u 08:23
FOTO: 3LHD

Budući turistički kompleks Kupari smješten je šest kilometara od dubrovačkog Starog Grada. Projekt planira rekonstrukciju pet povijesnih hotela u jedinstven turistički kompleks s otprilike 400 kreveta.

Nakon što je Općinsko vijeće na sjednici 21. svibnja prihvatilo odluku o Izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja “Kupari I”, otvoren je put za sljedeću fazu realizacije projekta Kupari Dubrovnik Resort – ishođenje lokacijske dozvole. Arhitektonski studio 3LHD na svojim mrežnim stranicama predstavio je izgled budućeg Kupari Dubrovnik Resorta, piše Župski portal.

Iz arhitektonskog studija 3LHD predstavili su izgled budućeg turističkog resorta na mjestu ruševnog kompleksa bivše Vojne ustanove Kupari. Podsjećaju da je investitor u projekt tvrtka HPL iz Singapura. “Budući turistički kompleks Kupari smješten je šest kilometara od dubrovačkog Starog Grada. Projekt planira rekonstrukciju pet povijesnih hotela u jedinstven turistički kompleks s otprilike 400 kreveta”, navode iz 3LHD-a.

FOTO: 3LHD

Projekt rekonstrukcije će maksimalno iskoristiti lokaciju postojećih građevina kako bi osigurao pogled na plažu i more te zadivljujuću pozadinu hrvatske obale. Resort će zbog smještaja u prirodnoj dolini okruženoj dramatičnim padinama, koje će ostati netaknute, gostima pružiti privatnost i osjećaj zaštićenosti. Postojeće hotelske strukture u podnožjima padine s obje strane parcele bit će renovirane prema visokim standardima, s hotelom od pet zvjezdica s jedne strane te 32 apartmana i četiri vile s druge strane.

Zeleni krovovi i velike staklene plohe na fasadama će omogućiti da se smještajne jedinice potpuno uklope u prirodni okoliš. Centralno smješten Hotel Grand bit će obnovljen kao središnji dio kompleksa sa spa sadržajima, specijalnim restoranom i banketnom dvoranom. Servisni prostori i back of house sadržaji smještaju se u postojeće objekte na stražnjoj strani parcele kako bi ostale odvojene od srca kompleksa.

FOTO: 3LHD

Svi gosti će imati pristup plaži, kao i nizu bazena sa sunčalištima, kabinskim kućicama pored bazena, zonama za vodene sportove i paviljonima za hranu i piće. Obnovljeni jedriličarski klub/restoran bit će fokalna točka nove marine definirane novom pristanišnom strukturom, izgrađenom kako bi zaštitila i smjestila velike i male brodove. Šetnica uz obalu iznad razine plaže omogućit će gostima jednostavan pristup sadržajima kompleksa. Obilje odraslog zelenila pružit će osjećaj trajnosti i povezanosti s prirodom. Planovima je predviđeno da se postojeće drveće sačuva i stvore raznoliki vrtovi unutar resorta – navodi se na  mrežnim stranicama Studia 3LHD.

FOTO: 3LHD

Komentirajte prvi

New Report

Close