FOTO: Obnovljeni hotel Esplanade primio prve goste

Autor: Poslovni.hr , 01. kolovoz 2017. u 11:45
FOTO: Press

Dok je prije samo tri i pol godine najveća hotelijerska tvrtka na području crikveničko-vinodolske rivijere Jadran d.d. koja danas u vlasništvu ima 8 hotela, 2 kampa i 2 naselja iščekivala izlazak iz stečaja, danas je potpuno rekonstruirani hotel Esplanade primio svoje prve goste.

Najveća je to investicija Jadrana u proteklih dvadesetak godina koja je nastavak investicijskog ciklusa započetog nakon izlaska iz stečaja kojim je do sada obuhvaćen hotel Slaven koji je podignuo kategorizaciju sa dvije na tri zvjezdice, kamp Selce na tri zvjezdice te dva najveća hotela u grupaciji Jadrana – hotel Omorika i Katarina sa dvije na četiri zvjezdice.

Strateškim poslovnim planom Jadrana do 2025. godine upravo je hotel Esplanade, smješten na glavnom gradskom kupalištu i promenadi, predviđen kao najbolji hotel grupacije Jadran, a priprema tog zahtjevnog projekta rekonstrukcije i dogradnje započeta je krajem 2014. godine dok je izvedba projekta koji je izradio zagrebački ured AR projekt Dumančić započela u listopadu prošle godine. Hotel će u početku biti kategoriziran sa visoke četiri zvjezdice, a iz Jadrana u planu imaju njegovo podizanje na pet zvjezdica nakon stabilizacije tržišta više kategorije u destinaciji.

Investicija u hotel koji je 2001. godine u većem dijelu izgorio te djelomično bio van funkcije „teška“ je ukupno 42 milijuna kuna, a sastoji se od 30 soba i 8 apartmana sa ukupno 76 kreveta u dva objekta – stari dio izgrađen 1929. godine koji je vraćen u izvorno stanje u kojem se nalazi i restoran te dograđeni dio izgrađen 70-ih godina, a koji je ovim projektom kompletno izmijenjen. Recepcija, SPA centar, konferencijska dvorana te dva bara nalaze se u spojnom dijelu koji je ponovno izgrađen iz temelja dok je nekadašnja poznata plesna terasa dobila bazen te veliko sunčalište na četiri nivoa.

Glavni izvođač radova na ovom projektu je tvrtka Projektgradnja iz Slavonskog Broda dok je nadzor vršila tvrtka FIM inženjering iz Velike Gorice, a na projektu je bio angažiran i velik broj kooperanata i dobavljača. U Jadranu sa ponosom ističu hrvatske proizvode koji su ugrađeni u hotel, a na podugačkoj listi nalaze se tvornica rasvjete Dekor iz Zaboka čija su sva rasvjetna tijela, Končar koji je opremao kuhinju, Plana stolarija koji su proizveli sve drvene prozore i vrata na staroj zgradi objekta, Pavić plast na čijim će madracima gosti spavati, TT wellness koji je proizveo saune i mnogi drugi. Posebna pažnja posvetila se je hortikulturnom uređenju okoliša hotela za što je projektno rješenje izradila tvrtka PZ Oleander, dok je izvođač bilo crikveničko komunalno poduzeće Eko Murvica te tvrtka hortikultura Ćosić koji su ugrađivali travnjake.

Obzirom da se radi o reprezentativnom objektu posebna pažnja posvećena je dizajnu interijera koji potpisuje DP interior design iz Rijeke, a gotovo svaka soba je na neki način drugačija. Sobama dominiraju foto tapete i fotografije na platnu stare Crikvenice iz arhive najstarije fotografske radnje u Crikvenici Foto Ivančić te namještaj izrađen po mjeri u stolarskoj radionici Bonsai sa Hreljina.

„Esplanade je za nas bio poseban izazov, ne samo radi zahtjevnog projekta u poslovnom i tehničkom smislu već i svojeg povijesnog naslijeđa te velikog interesa Crikveničana kod kojih postoji izrazita emocionalna povezanost sa Jadranom, a posebno sa kultnim hotelima kao što je Esplanade. U Esplanadi ne postoje tipske sobe već se traži individualan pristup projektiranju, ali i opremanju, dekoraciji i usluzi. Ovo je naš prvi design hotel za koji planiramo dodatno širenje kapaciteta u današnjoj upravnoj zgradi Jadrana te pansionu Slavija koji se nalaze u neposrednoj blizini hotela čime će Esplanade postati integralni hotel. Želim i ovim putem zahvaliti svim izvođačima, kooperantima, nadzornim inženjerima, radnicima, a posebno zaposlenicima Jadrana na doprinosu koji su dali u ovom projektu“, izjavio je predsjednik Uprave Jadran d.d. Dino Manestar.

U Esplanadi je zaposleno 35 zaposlenika Jadrana, a u planu je da taj hotel bude otvoren veći dio godine.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close