FOTO: Novi bolnički kompleks KBC-a Rijeka počeo s radom, ovako bi trebala izgledati svaka naša bolnica

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2024. u 14:57
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U glavnoj zgradi kompleksa, onoj bolničkoj, omogućeni su vrhunski uvjeti za pružanje sofisticiranih medicinskih usluga.

Novi bolnički kompleks KBC-a Rijeka na lokalitetu Susak počeo je danas sa radom. U kompleksu je smještena Klinika za ginekologiju i porodništvo te Dječja bolnica.

Novi objekti imaju ukupno 70.000 četvornih metara, od čega medicinski dio u glavnoj zgradi zauzima  40.000 četvornih metara. Centralna bolnička zgrada broji ukupno osam etaža, od kojih su u dvjema podzemnima garaže s oko 400 parkirnih mjesta. Pored zgrade s medicinskim uslugama, izgrađen je  termo-ekonomski blok s višeetažnom garažom te parkiralištem na krovu s ukupnim brojem od oko 180 parkirnih mjesta.

U glavnoj zgradi kompleksa, onoj bolničkoj, omogućeni su vrhunski uvjeti za pružanje sofisticiranih medicinskih usluga, kao što je novoopremljeni hitni prijem za djecu i hitni prijem za žene, polikliničke ambulante, operacijske sale, rađaonice, jedinice intenzivnog liječenja, bolesničke sobe, sobe za babinjače, djecu i roditeljsku pratnju, predavaonice i prostor namijenjen odvijanju vrtićkog i školskog programa za djecu pacijente.

Komentirajte prvi

New Report

Close