FOTO: Nasukao se katamaran na Žirju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. veljača 2019. u 11:27
Dolazak oštećenog katamarana Komiža u remontno brodogradilište, Foto: Duško Marušić / Pixsell

Šteta će se utvrditi kada brod bude izvučen na kopno, a u Lučkoj kapetaniji kažu kako na brodu vjerojatno postoje oštećenja propele i dijela pramca.

Katamaran "Komiža" koji prometuje na liniji Žirje-Kaprije-Šibenik nasukao se u srijedu rano ujutro na otoku Žirju, u uvali Muna, prilikom isplovljavanja, a sve je prošlo bez ozlijeđenih, potvrdili su iz Lučke kapetanije Šibenik.

"Katamaran se nasukao u uvali Muna na otoku Žirju oko 6,15 sati. U tijeku je odsukavanje koje obavlja brod Lučke kapetanije i očekujemo da će brod ubrzo biti dotegljen u Šibenik. Na brodu su bila četiri putnika, a prema izjavi zapovjednika broda, sve je prošlo bez ozlijeđenih“ kazao je lučki kapetan Robert Baljkas.

Šteta će se utvrditi kada brod bude izvučen na kopno, a u Lučkoj kapetaniji kažu kako na brodu vjerojatno postoje oštećenja propele i dijela pramca.

Da je brod je odsukan u 8,15 sati potvrdili su nam i u šibenskoj policiji, a u splitskoj tvrtki "Catamaran line" koja održava pomorsku liniju na relaciji Žirje-Kaprije-Šibenik kazali su kako je pomorskoj nesreći 'kumovao' jak vjetar.

"To se dogodilo kada je brod izlazio s mula na Žirju. Puhao je jak vjetar i kapetan se nije mogao ispraviti, a budući da je uvala uska, odmah je isključio komande kako bi spriječio veća oštećenja. Brod se potom naslonio na kopno, ali sve je prošlo u redu. Nema prodora mora i, što je najbitnije, nema ozlijeđenih",  kazao je za ŠibenikIN Igor Lučić iz tvrtke "Catamaran Line" u čijem je vlasništvu katamaran Komiža.

Komentirajte prvi

New Report

Close