FOTO: Nastavnik iz Zagreba sam uredio informatičku učionicu, pogledajte kako sada izgleda

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2017. u 09:13
Foto: Facebook

Na centralnim gredama su dva TV-a dijagonale 152 cm svaki, okrenuti su prema suprotnim stranama učionice kako bi bili vidljivi svim učenicima. Strujni i HDMI kabeli provučeni su kroz vodilice do računala.

Nastavnik informatike u Osnovnoj školi ‘Matija Gubec’ u Zagrebu Marko Šolić, od početka ove školske godine radio je na kompleksnom projektu. Cilj mu je bio preurediti informatičku učionicu kako bi učenicima postala zanimljivija i funkcionalnija, piše Srednja.hr

Učionica je bila prevelika i rastegnuta. Gdje god da bi stavio projektor, nekom učeniku bilo bi daleko. To mu je predstavljalo problem. No, nastavnik informatike u Osnovnoj školi ‘Matija Gubec’ u Zagrebu Marko Šolić, odlučio je taj problem uzeti u vlastite ruke. 

Na centralnim gredama su dva TV-a dijagonale 152 cm svaki, okrenuti su prema suprotnim stranama učionice kako bi bili vidljivi svim učenicima. Strujni i HDMI kabeli provučeni su kroz vodilice do računala.

Zanimljiv podatak, piše na svom Facebook profilu nastavnik Šolić, da su strujne i HDMI kabele provlačili sami učenici. Na računalo je spojen Wacom grafički tablet s ugrađenim wireless kitom.

'Dakle šetaš po učionici, držiš wireless tablet u ruci i pišeš po njemu, a sve se vidi gore na TV-ima. TV-i su 4K što je overkill, ali velike Full HD je dosta teško nabaviti. Zbog goleme rezolucije u kompjuteru je i nova grafička, a HDMI kabeli su spojeni s pojačivačima signala', piše u njegovoj Facebook objavi.

Na neke je stvari potrošio dosta manje novca nego da je slušao državu

O konkretnim brojkama i cijenama, piše, ne želi puno govoriti. No, čisto za usporedbu, dva 4K TV-a, nova grafička, novi tablet, kabeli i sve ostalo zajedno košta otprilike koliko jedna pametna ploča.

'Oko 50% je jeftinije od “dobrih” pametnih ploča, i 50% je jeftinije od Carnetovih touchscreen pametnih ploča koje su nedavno išle u e-škole. S tim da je Carnet sigurno imao neki popust na količinu. Ako bi sve napravili u manjoj učionici s jednim mrvicu manjim TV-om, lako bi moglo biti četverostruko jeftinije od Carnetovog rješenja. Da, neke škole nemaju ni za ormariće za cipele što je nevjerojatno tužno, a ja sam imao sreće da završim u jednoj vrhunskoj, ali što je tu je', zaključuje u svojoj objavi Marko Šolić.

Komentirajte prvi

New Report

Close