FOTO: Na Sljemenu održan HSM ljetni kamp za nadarenu djecu

Autor: Poslovni.hr , 19. srpanj 2022. u 09:18
FOTO: Press

Od 11. do 15. srpnja u planinarskom domu “Mala Hunjka” na Sljemenu održan je HSM ljetni kamp za nadarenu djecu na kojem je 20 djece trećeg, četvrtog i petog razreda svakoga dana uživalo u zanimljivim predavanjima.

Domaća informatička tvrtka prisutna na tržištu više od 30 godina, HSM, u suradnji s udrugama Dar i Vjetar u leđa od 11. do 15. srpnja u planinarskom domu “Mala Hunjka” na Sljemenu organizirala je Ljetni kamp za nadarenu djecu na kojem je 20 djece trećeg, četvrtog i petog razreda svakoga dana uživalo u zanimljivim predavanjima.

“HSM je i do sada kontinuirano podržavao ranjive skupine društva, a ove godine smo odlučili pokrenuti HSM ljetni kamp kako bi podržali i nadarenu djecu. Ostvarili smo suradnju s udrugama Dar i Vjetar u leđa i, rekla bih, više nego uspješno održali prvi po redu HSM ljetni kamp za nadarenu djecu”, rekla je članica Uprave HSM-a odgovorna za marketing i HR, Jelena Jelinić.

Prvog dana kampa, djeca su kroz niz predavanja i pokusa puno naučili o zemlji, zraku i atmosferi s kojima ih je na slikovit način upoznao poznati domaći meteorolog Nikola Vikić Topić.

Kroz znanstveno fantastičnu simulaciju s elementima role playinga drugog dana kampa vodio ih je Bojan Branisavljević koji zadnjih sedam godina vodi radionice za darovitu djecu udruge „Vjetar u leđa“, te edukacije o darovitosti za roditelje, odgojitelje i učitelje.

Osnove 3D crtanja, izradu jednostavnih i naprednih 3D modela, upoznavanje s tehnologijom 3D ispisa, te 3D ispis nacrtanih modela na više nego zanimljivom predavanju prezentirao im je trećeg dana ljetnog kampa Robert Ljubek, nastavnik i strastveni ljubitelj STEAM-a.

Tajnama C++ programiranja djecu je naučio Zvonimir Anić koji je polaznicima kampa pomogao da na vrlo jednostavan i brz način prezentiraju i svoja rješenja.

Peti i zadnji dan Ljetnog kampa bio je posebno zanimljiv jer su djeca sudjelovala u još jednom predavanju Roberta Ljubeka koji ih je upoznao s bespilotnim letjelicama.

“Iza nas je tjedan kreativnosti, znatiželje, pokusa, zabave i smijeha. Zadovoljstvo djece nam je najveća nagrada za sav trud oko HSM ljetnog kampa”, poručuje članica Uprave HSM-a odgovorna za marketing i HR, Jelena Jelinić.

Plan HSM-a je da ovo postane jedna lijepa tradicija pa su već počele pripreme za HSM ljetni kamp za nadarenu djecu 2023. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close