FOTO: Na našem otoku izgrađena je kuća u kući, a iza svega se krije dramatična priča

Autor: Poslovni.hr , 14. listopad 2022. u 09:13
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Tri brata su bila uporna u pokušaju kupnje stare kuće kako bi na svom zemljištu izgradili veću. Kada im to nije uspjelo, dosjetili su se originalnog načina pritiska. Cijela priča za njih nije imala dobar kraj, ali naš otok je dobio sjajnu priču o ‘kući u kući’ koja je danas zaštićeni spomenik kulture.

Kuća u kući. Prica kaže da je kuća nastala kada su se tri brata iz obitelji Vuković oženili trima Španjolkama i odlučili na svom zemljištu sagraditi veliku kuću. No, tu se već nalazila kuća koju je sagradio lokalni seljak Marko. Braća su ponudila Marku da kupe kuću, ali je Marko odbio. Braća su tada zatražila pomoć od lokalnih vlasti, ali Marko nije htio odustati pa je čak prijetio i ubojstvom gradonačelnika.

Kad je Marko pobjegao u strahu od osvete, braća su počela graditi zidove oko Markove kuće. Dok su plovili u Veneciju po materijal za gradnju, zahvatilo ih je nevrijeme i poginuli su u brodolomu. Kako nisu imali nasljednika, Marko se vratio živjeti u svoju staru kuću, okruženu zidovima nedovršene kuće koja je i danas tu kao zaštićeni spomenik kulture koji fascinira sve posjetitelje Bola.

Komentirajte prvi

New Report

Close