FOTO: Kiša poplavila ulice u Rijeci, nevrijeme noćas zahvatilo Istru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. listopad 2023. u 11:33
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U Umagu su stradale i terase ugostiteljskih objekata smještene na rivi.

Kiša praćena jakim jugozapadnim i zapadnim vjetrom zahvatila je protekle noći Istru zbog čega su poplavljene brojne rive, a najviše su stradale one u Fažani, Rovinju, Vrsaru i Umagu, a po iskazu brojnih građana more je u Fažani preplavilo cijeli središnji trg. Kiša je poplavila i ulice u Rijeci.

I Vrsar je noćas zaplivao, riva i cesta su pod morem, a državna cesta DC75 između Novigrada i Poreča na mostu Antenal zatvorena je za sav promet zbog visoke razine mora.

Gotovo identičan prizor bio je u petak ujutro i u nekolicini istarskih mjesta uz more pa su tako na rivi u Rovinju građani svjedočili izlijevanju mora, odnosno poplavi u središtu grada.

More se izlilo i u rovinjskoj uvali Valdibora, gdje se nalazi veliko parkiralište, tako da su iz Komunalnog servisa Rovinj upozorili građane da pripaze na svoja vozila i zatvorili parkiralište kako bi smanjili mogućnost štete.

U Umagu su stradale i terase ugostiteljskih objekata smještene na rivi.

Iz istarske policije javljaju kako nije bilo većih poteškoća u prometu, no tijekom noći dogodilo se pet prometnih nesreća, od toga jedna s teškom ozlijeđenom osobom, jedna s lakše ozlijeđenom osobom i tri u kojima je počinjena samo materijalna šteta.

DHMZ je upozorio da zbog vremenskih uvjeta može doći do lokalnih plavljenja i bujica i za petak izdao narančasti stupanj upozorenja za cijeli sjeverni Jadran.

Prognoza istarskog meteo portala navodi da se već u popodnevnim satima očekuje razvedravanje i smirivanje vremena uz temperature zraka od 20 stupnjeva.

Komentirajte prvi

New Report

Close