FOTO: Je li ovo dokaz da svi kontejneri moraju biti pod ključem? Još jučer su bili prazni, a danas…

Autor: Poslovni.hr , 13. listopad 2022. u 11:28
FOTO: PD

Pitanje otpada ne prestaje biti jedna od glavnih tema u glavnom gradu. Sudeći po fotografijama koje nam je poslala čitateljica iz zapadnog dijela Zagreba, situacija je još daleko od idealne.

Nakon što je početkom mjeseca uveden novi model odvoza otpada u Zagrebu pojavili su se mnogi početnički problemi. Od nedovoljnih količina ZG vrećica na prodajnim mjestima do pretrpanih kontejnera za plastiku i metal.

Ako je suditi po fotografijama koje nam je jutros poslala čitateljica, odvoz plastike i metala morat će biti puno češći, a takve najave dao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević. Kako nam je rekla, tim je potezom šetala i jučer ujutro kada su isti ti kontejneri bili prazni.

FOTO: PD

No, postoji još jedan problem. Zagrepčani hvataju krivine pa u kontejnere koji nisu pod ključem bacaju i ono što u njih definitivno ne pripada. Tako se vidi i otpad koji bi morao ići na reciklažno dvorište kao i komunalni otpad koji bi morao ići u ZG vrećice i kontejner za komunalni otpad. ‘Neštićeni’ kontejneri, odnosno oni koji su van zaključanih boksova i smetlarnika očito su nova mjesta odlaganja za one koji ignoriraju nova pravila i ne žele kupovati ZG vrećice te tako plaćati dio usluge odvoza otpada.

Inače, još do kraja mjeseca svi građani koji posjete reciklažno dvorište u sklopu promotivne akcije mogu dobiti paket od 10 ZG vrećica od 10 litara.

FOTO: PD

 

Komentirajte prvi

New Report

Close