FOTO: IKEA Hrvatska zaposlila dvije radnice Kamenskog

Autor: Poslovni.hr , 04. travanj 2016. u 12:05
Foto: IKEA Hrvatska

U sklopu dugoročne suradnje s članicama Udruge Kamensko IKEA je za dvije nove kolegice osigurala radni prostor, naknadu za rad te pogodnosti poput korištenja besplatnog IKEA autobusa i subvencioniranih obroka.

Udruga Kamensko i tvrtka IKEA Hrvatska započele su suradnju u sklopu koje će dvije članice Udruge pružati usluge mjerenja, šivanja i krojenja na tekstilima kupljenima u robnoj kući IKEA te savjetovati posjetitelje robne kuće na Odjelu za tekstile.

U sklopu dugoročne suradnje s članicama Udruge Kamensko IKEA je za dvije nove kolegice osigurala radni prostor, naknadu za rad te pogodnosti poput korištenja besplatnog IKEA autobusa i subvencioniranih obroka. Dvije nove članice IKEA tima Udruga Kamensko, koja trenutno broji osam članica, zaposlila je isključivo radi suradnje s robnom kućom IKEA, a ovisno o zahtjevima kupaca i količini posla, Udruga će po potrebi angažirati i nove zaposlenice za rad u robnoj kući IKEA Zagreb.

Ljerka Čavužić (53) i Nada Novitović (50), nove su članice Udruge Kamensko koje će svoje vještine nuditi posjetiteljima robne kuće IKEA Zagreb, a izlaz iz nezaposlenosti pronašle su povezivanjem s Udrugom Kamensko koja im je osigurala novo radno mjesto u robnoj kući IKEA. Vještine šivanja i krojenja savladale su radeći u nizu tekstilnih industrija, između ostalih i u tvornici Kamensko te kod malih privatnih šivaonica, a suradnja s tvrtkom IKEA osigurat će im temelj da budu što nezavisnije i imaju mogućnost privređivati za sebe i svoje obitelj.

„IKEA je dala našim članicama radno mjesto i priliku da rade ono što najbolje znaju kako bi vlastitim trudom svojoj obitelji mogle osigurati sigurniju budućnost. Hvala tvrtki IKEA što je prepoznala Udrugu Kamensko kao partnera i nadam se da će i ostale velike tvrtke slijediti njihov primjer te se povezati sa socijalnim poduzetnicima diljem Hrvatske“, naglasila je Đurđa Grozaj, predsjednica Udruge Kamensko.

„IKEA želi osnažiti što veći broj ljudi da stvore bolji život za sebe i svoje obitelji. Poseban fokus uvijek stavljamo na zajednice u kojima živimo i radimo. Ponosni smo što se našoj globalnoj zajednici socijalnih poduzetnika pridružila i Udruga Kamensko. Suradnja sa socijalnim poduzetnicima pruža nam inspiraciju i pristup jedinstvenim vještinama iskusnih obrtnika, a našim novim partnerima tržište će postati dostupnije“, cilj suradnje između tvrtke IKEA Hrvatska i Udruge Kamensko pojasnio je Igor Štefanac, PR menadžer IKEA Hrvatska.

IKEA uspostavlja socijalna partnerstva diljem svijeta od 2012. godine kako bi doprinijela stvaranju pozitivnih društvenih promjena. Socijalni poduzetnici s kojima IKEA surađuje uglavnom su žene koje su prethodno imale ograničen ili uopće nisu imali pristup tržištu rada, a time niti održive prihode. Uz socijalne poduzetnike čiji se ručno izrađeni proizvodi prodaju kao limitirane kolekcije u IKEA robnim kućama diljem svijeta, IKEA surađuje i sa socijalnim poduzetnicima u sklopu čega kupcima omogućuje korištenje usluga poput šivanja. Uspostavljenom dugoročnom suradnjom s Udrugom Kamensko IKEA želi dati pozitivan primjer i drugim tvrtkama i podržati razvoj socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj.

Cijene usluga šivanja su pristupačne, pa se tako kreću od 10 i 20 kuna za obično skraćivanje i skraćivanje zavjesa, pa sve do 400 kuna za izradu navlaka za trosjede.

Komentirajte prvi

New Report

Close