FOTO: Googleovi auti opet snimaju naše ulice

Autor: Marta Duić , 17. srpanj 2018. u 22:00
Foto: PD

Kao i dosad Google i dalje čini sve kako bi zaštitio privatnost te istovremeno svim korisnicima omogućio korištenje podataka koje pruža usluga Street View.

Kako bi osvježio lokalne podatke na Google Maps, Google Street View automobil ovog će ljeta ponovno voziti hrvatskim ulicama. Ovoga puta će se fokusirati na osvježavanje informacija o cestama kojima se povezuju hrvatski gradovi.

Vožnja počinje krajem mjeseca, točnije u utorak 31. srpnja i trajat će otprilike dva mjeseca, a na web starnici će se moći vidjeti i detaljni prikaz gdje u trenutku pretraživanja voze Googleova vozila.

Inače, Street View je popularna usluga na Google Mapsu trenutačno dostupna u više od 85 zemalja diljem svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktika. Zahvaljujući usluzi korisnici mogu u formatu 360° vidjeti različite ulice te snimljenu kulturnu i nacionalnu baštinu, a usluga je dostupna i na Google Earthu, kao i na Google Maps za mobilne uređaje.

Kao i dosad Google i dalje čini sve kako bi zaštitio privatnost te istovremeno svim korisnicima omogućio korištenje podataka koje pruža usluga Street View.

Prije nego budu objavljene, prikupljene fotografije prolaze obradu posebnom tehnologijom kojom se ljudima zamagljuju lica, a vozilima registarske pločice. To onemogućuje njihovu identifikaciju te tako Google štiti njihovu privatnost. Street View ima i opciju dodatnog uklanjanja označenih fotografija koje korisnici mogu prijaviti pritiskom na gumb “Prijavi problem”, u donjem desnom kutu bilo koje fotografije. md

Komentirajte prvi

New Report

Close