FOTO: Golubovi mira iz Vukovara poletjeli u Knin

Autor: Poslovni.hr/H , 05. kolovoz 2015. u 11:59
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Oko tisuću golubova prema Kninu poletjelo je s Memorijalnog groblja, u sklopu prvog nacionalnog leta golubova pismonoša i projekta “Let za slobodu”.

Oko tisuću golubova poletjelo je u srijedu iz Vukovara prema Kninu, grad heroj time se priključio proslavi 20-e obljetnice Oluje, Danu pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja.

Oko tisuću golubova prema Kninu poletjelo je s Memorijalnog groblja, u sklopu prvog nacionalnog leta golubova pismonoša i projekta "Let za slobodu".

Golubovi su istodobno poletjeli i s kninske tvrđave prema Vukovaru, a pušteni su u 6 sati i simboličnih 211 sekundi kao znak sjećanja na isti broj poginulih branitelja u akciji "Oluja".

"Letom za slobodu" iz Vukovara prema Kninu poslana je jedinstvena poruka mira, zajedništva i slobode cijeloj Hrvatskoj i svijetu, rekao je predsjednika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara Franjo Šoljić.

S Memorijalnog groblja puštena je i bijela golubica mira, na let prema Kninu pustila ju je Petra Šimunović, unuka poginulog hrvatskog branitelja Vlade Šimunovića iz Cerića kod Vinkovaca.

Povodom Dana pobjede i 20-e obljetnice Oluje, podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijence su položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva, među kojima izaslanstva Oružanih snaga RH, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, županijske i gradske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata te Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar.

Molitvu za poginule i nestale molio je vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić koji je u župnoj crkvi predvodio i misu za domovinu.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Golub nikad nije bio simbol mira, to je prica za malu djecu. Golubica je inače simbol babilonskog božanstva Semiramide i glavno je božanstvo tzv. iluminata:
https://en.wikipedia.org/wiki/Semiramis

Katolička crkva je prikriveno štovanje Semiramide, što je vidljivo svuda oko nas a i papinska bula iz 1302.godine, kojom je papa proglasio sve ljude na planeti robovima rimskog pontifa, poziva se na golubicu.

Ionak su dresirani da se vrate natrag…….

Milanović je još prije podne otišao za Zagreb, da nije išao gađati golubove da ne stignu do cilja

New Report

Close