FOTO: Francuski Vogue raspisao se o hrvatskim plažama, evo koje su na listi

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2022. u 10:18
Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL

Nevjerojatne plaže koje ostavljaju bez daha, kristalno čisto more, bajkovite uvale, arhitektura čine jadransku obalu poželjnom destinacijom

Francusko izdanje časopisa Vogue svojim je čitateljima predstavilo nekoliko plaža u Hrvatskoj koje plijene ljepotom i osvajaju na prvi pogled, piše T-portal.

Nevjerojatne plaže koje ostavljaju bez daha, kristalno čisto more, bajkovite uvale, arhitektura, čak 1185 otoka i otočića ili Dubrovnik, u kojem je snimala serija ‘Igra prijestolja’, ono su što našu jadransku obalu čini itekako poželjnom destinacijom.

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Plaža Zlatni rat

Poznata i kao i Zlatni rog, ova nevjerojatna plaža, smještena zapadno od Bola, jedna je od omiljenih ljetnih destinacija ne samo na Braču, već i u cijeloj Hrvatskoj. Zbog tirkizne boje mora, ali i zbog mnoštva sportova u kojima možete uživati, poput jedrenja na dasci ili vožnje kajakom, nimalo ne čudi da je među najpopularnijim plažama na Jadranu.

Plaža Punta rata u Brelima

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Smještena na Makarskoj rivijeri, plaža Punta rata doista utjelovljuje viziju o savršenoj mediteranskoj uvali. Okružena stjenovitim liticama i borovima, doista izgleda kao idealna ljetna destinacija za odmor.

Plaža Betina ispod špilje u Dubrovniku

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovačka plaža Betina skrivena je ispod stjenovite špilje. Ultraočuvano, ovo rajsko mjesto dostupno je samo morem, vodenim taksijem ili kajakom.

Plaža Stiniva na Visu

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Viška Stiniva na glasu je kao jedna od najljepših plaža na prelijepom otoku koji plijeni svojim šarmom. Ograničena dostupnost plaži osigurava toliko potreban mir.

Privatna plaža hotela Little Green Bay

Na otoku Hvaru, hotel Little Green Bay ima jednu od najljepših uvala u okolici, a osim ležaljki na plaži, gostima hotela nudi opremu za ronjenje i daske za veslanje.

Plaža Nugal

Još jedna plaža iz snova smještena je na Makarskoj rivijeri, a zaklonjena je od stijena i okrenuta prema kristalno čistom Jadranskom moru. Nalazi se u blizini Biokova, također jedne od omiljenih destinacija za turiste koji cijene lijepu prirodu.

Plaža Dubovica

Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL

Na otoku Hvaru plaža Dubovica osvaja svojom nevjerojatnom ljepotom. More je mirno i toliko čisto da možete uživati u pogledu na fascinantno morsko dno.

Plaža Banje

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

S prekrasnim pogledom na Stari grad, šljunkovita plaža Banje najpoznatija je u južnoj Dalmaciji, a ležaljke možete rezervirati unaprijed kako biste izbjegli uobičajenu ljetnu gužvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close