FOTO: Evo zašto su građani oduševljeni ponašanjem policije koja je osiguravala doček

Autor: Poslovni.hr , 17. srpanj 2018. u 15:18
FOTO: MUP

Građane koji su u ponedjeljak došli pozdraviti srebrne reprezentativce, na cijeloj trasi od Zračne luke do centra Zagreba i na Trgu, oduševili su policajci angažirani na osiguranju. Mnogi si se s njima fotografirali, zajedno veselili, djeci su omogućili da isprobaju kako je sjesti na pravi policijski motocikl…

Na sve se osvrnuo i MUP svojim današnjim priopćenjem te popratnom fotogalerijom.

"Tijekom osiguranja dolaska i dočeka viceprvaka svijeta – Hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva – FIFA WORLD CUP Russia 2018, Policijska uprava zagrebačka je jučer, 16. srpnja provela osiguranje temeljem sigurnosne procjene i pravodobno planiranih i poduzetih mjera osiguranja.

Više od 500 policijskih službenika osiguravali su prostor i trasu kretanja srebrne nogometne reprezentacije od Zračne luke Franjo Tuđman do Trga bana Josipa Jelačića te sam Trg i prilazne ulice, a sve u koordinaciji s organizatorom okupljanja i nadležnim službama Grada Zagreba kako bi ovaj svečani doček protekao sigurno za sve građane.

S obzirom da su građani dočekivali Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i u samoj zračnoj luci, potom cijelom dužinom trase kretanja od ZL Franjo Tuđman pa do Trga bana Josipa Jelačića i prilaznim ulicama, teško je procijeniti točan broj okupljenih građana koji vjerojatno prelazi 500 tisuća. Dolaskom reprezentacije na Trg bana Jelačića, na njegovom prostoru i ulicama u središtu grada procjenjuje se da je bilo oko 300 tisuća ljudi.

Tijekom cijelog osiguranja policija je u službene prostorije zbog remećenja javnog reda i mira dovedeno je samo pet osoba.

Policijski službenici koji su osiguravali cjelokupnu trasu kretanja i središnji zagrebački trg zahvaljuju se svih građanima na razumijevanju i suradnji koja je bila vidljiva u međusobnom srdačnom ophođenju, pozitivnom skandiranju policijskim službenicima, fotografiranju s njima i sl. Prisutni građani i dragi gosti Zagreba poštivali su upute policijskih službenika na terenu i prepoznali njihov trud te im omogućili da zajedno s građanima časno dočekaju srebrnu Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i tako doprinijeli zajedničkom osjećaju sigurnosti i veselja.

S posebnim zadovoljstvom pozdravljamo proteklo svečano događanje kao sinergiju svih službi i građana u zajedničkom interesu – sigurnom Zagrebu i Republici Hrvatskoj".

Komentari (2)
Pogledajte sve

Svaka čast i hvala policiji!

Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating http://Hot24.top

New Report

Close