FOTO: Dio Klaićeve bolnice jako oštećen poplavom, Bandić kaže da šteta u gradu nije velika

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2020. u 11:10
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Potopljena je etaža gdje je garderoba zaposlenika i ljekarna, iz drugih prostorija je voda donijela kutije i lijekove.

Anita Mišković, pomoćnica za sestrinstvo u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu za N1 je pokazala razmjere štete koji su se dogodili u toj bolnici zbog nevremena koje je sinoć pogodilo Zagreb.

Djelatnici Klaićeve cijelu su noć pumpali vodu, koja je poplavila podove. Bilo je oko 60 centimetara vode, kazala je Mišković.

“Imali smo sličnih situacija, no ovom brzinom i u ovoj visini ne. Potopljena je etaža gdje je garderoba zaposlenika i ljekarna, iz drugih prostorija je voda donijela kutije i lijekove”, rekla je Mišković.

Dodala je da je nastala višestruka i značajna šteta u ljekarni, gdje su uništeni lijekovi i oprema .”Obzirom da ima tu skupih lijekova, umjetne kože, stvari koje su vrlo skupe, šteta je više stotina tisuća kuna”, kazala je.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je štete koje je nevrijeme praćeno jakom kišom prouzročilo u Gradu Zagrebu.

“Da nije ovaj čovjek poginuo, to bi zaboravili za 24 sata”, rekao je Bandić, aludirajući na smrt vatrogasca, kojemu je pozlilo tijekom intervencije.

Dodao je da šteta u gradu nije velika, nego da se radi o dijelu poplavljenih podruma i šupa, a da će Grad Zagreb izaći u susret i pomoći ljudima.

“Šteta je minimalna. Pomoći ćemo ljudima. Samo, nažalost, ne možemo vratiti život ovog mladog čovjeka s 53 godine koji je na intervenciji preminuo i pred svojim sinom, koji je isto vatrogasac…”, rekao je Bandić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bandiću nesposobni.

Ništa nisi napravio da pomogneš ljudima koji su stradali u potresu.

Nisi za pomoć smanjio prirez na nula posto.

Naplačuješ zagrepčanima usluge koje ne isporučuješ.

Komunalna infrastruktura je u raspadu.

Smetlište je u svakom kvartu.

 

Pozivam zagrepčane da prestanu plaćati komunalnu naknadu i račune Holdingu.

Poslušajte gradonačelbika i molite se Bogu.

Koliko sam shvatio to je dovoljno.

New Report

Close