FOTO: Buknuo požar u zagrebačkom salonu namještaja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. prosinac 2018. u 18:33
Foto: Filip Kos / Pixsell

Razlog nefunkcioniranja hidrantske mreže unutar objekta bit će poznat nakon očevida, priopćili su iz Ureda.

Ugašen je veliki požar koji je u nedjelju oko podne izbio u skladištu namještaja Prime u Sesvetama, u naselju Sopnica-Jelkovec, a uzrok požara i materijalna šteta bit će poznati nakon policijskog očevida, doznaje Hina u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) Zagreb.

 Požar je lokaliziran sat vremena nakon dojave koja je zaprimljena u12,07 sati. U gašenju je sudjelovalo 50 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila, a nakon lokalizacije vatre popodne se pretražuje žarište.

 S obzirom na velike količine gorivog materijala u prostoru skladišta namještaja zagrebački vatrogasci očekuju da će pretraživanje potrajati do kraja dana, pa će policija moći vjerojatno tek sutra obaviti očevid radi utvrđivanja materijalne štete i uzroka požara. 

 Vezano uz današnji požar u Sopnici-Jelkovcu, iz zagrebačkog Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama demantirali su navode nekih medija da se vatrogasci nisu mogli spojiti na gradsku hidrantsku mrežu, odnosno da nisu mogli do vode iz hidranata koji se nalaze uz objekt.

 Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama ističu kako je gradska hidrantska mreža u punoj funkciji, a na požarištu nisu bili u funkciji hidranti koji se nalaze unutar objekta Prime. 

Razlog nefunkcioniranja hidrantske mreže unutar objekta bit će poznat nakon očevida, priopćili su iz Ureda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close