FOTO: Bjelovarski vatrogasci dobili navalno vozilo vrijedno 2,6 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. veljača 2020. u 14:09
Foto: Damir Špehar / Pixsell

JVP Grada Bjelovara raspolaže s 36 vatrogasaca koji godišnje odrade prosječno 150 intervencija.

Vozni park bjelovarskih vatrogasaca od utorka je bogatiji za navalno vozilo vrijedno 2,6 milijuna kuna.

Ključeve novog vozila zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara Davoru Đalogu uručio je gradonačelnik Dario Hrebak, a svečanosti je nazočio i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

"Kada sam saznao da JVP koristi navalno vozilo staro 33 godine, nisam se dvoumio i siguran sam da smo se odlučili na najbolji mogući potez. Pronašli smo dodatna sredstva i kupili novo vozilo koje diže status opremljenosti ove JVP te ju čini jednom od najboljih u ovom dijelu Hrvatske. Izuzetno nam je stalo da sustav sigurnosti na području Bjelovara, čiji je neupitni dio i JVP, bude na najvišoj mogućnoj razini", istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

JVP Grada Bjelovara raspolaže s 36 vatrogasaca koji godišnje odrade prosječno 150 intervencija. Zapovjednik Đalog smatra je da je novo navalno vozilo bilo prijeko potrebno, s obzirom da je ono staro odradilo više od pet tisuća intervencija te se više nije moglo koristiti.

"U razgovoru s gradonačelnikom, došli smo do najboljeg rješenja koje ispunjava sve kriterije operativnih aktivnosti postrojbe. Rezultat postupka javne nabave je potpuno novo navalno vozilo financirano u iznosu od 1,6 milijuna kuna putem financijskog leasinga koji je preuzeo Grad Bjelovar, dok je nabavku opreme u iznosu od oko milijun kuna izvršila sama postrojba", pojasnio je zapovjednik Đalog.

Komentirajte prvi

New Report

Close