Fortenova prodaje agrobiznis? Ispituju interes za potencijalnu prodaju

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2024. u 12:55
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Jedna od većih investicija samo u prošloj godini bila je obnova poljoprivredne mehanizacije u agri kompanijama, vrijedna više od 60 milijuna eura.

Slanjem informativnog materijala na adrese više moguće zainteresiranih kupaca, Fortenova grupa je danas započela proces ispitivanja interesa za potencijalnu prodaju poslovnog područja poljoprivreda.

Neobvezujuće ponude mogućih kupaca Fortenova grupa očekuje krajem prvog tromjesečja, nakon čega će biti donesena odluka o nastavku procesa potencijalne prodaje. Kao i kod prodaje poslovnog područja zamrznute hrane koja je zaključena 2021. godine, nastavak ovog procesa ovisit će o kvaliteti neobvezujućih ponuda potencijalnih strateških partnera i bit će usmjeren na one koji su, osim plaćanja fer cijene, spremni dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju i očuvanju zaposlenosti i tradicije poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj.

Fortenova grupa je u svoj poljoprivredni segment proteklih godina značajno ulagala, čime je podigla ukupnu vrijednost ovog poslovnog područja. Jedna od većih investicija samo u prošloj godini bila je obnova poljoprivredne mehanizacije u agri kompanijama, vrijedna više od 60 milijuna eura.

Ukoliko bi do realizacije prodaje doista i došlo, primici od prodaje upotrijebili bi se za daljnje smanjivanje zaduženosti Fortenova grupe odnosno za strateške investicije u druga područja osnovne djelatnosti maloprodaje i proizvodnji hrane.

Komentirajte prvi

New Report

Close